Türkiye'de diyabet hastası oranı en yüksek il Malatya

İnönü Üniversitesi (İÜ) Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şahin, Türkiye genelinde diyabetli hasta oranının yüzde 13 olduğunu, Malatya'nın ise yüzde 22,5 oran ile diyabet hastalığı konusunda ilk sırada yer aldığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. İbrahim Şahin, Sağlık Bakanlığı'nın diyabet hastalığına yönelik başlattığı "Diyabeti Durduralım" adlı projeyi tanıtmak amacıyla Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti. Şahin, Vali Saran'ı ziyareti sırasında Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlattığı projeyle diyabet hastalarının hastalıklarını bir hekimden ziyade tecrübeli diyabet hastalarından öğrenme talebine yönelik yapılan projenin önemine işaret etti.

Türkiye'de son yıllarda diyabetin artığını dile getiren Şahin, diyabet hastalığının en çok görüldüğü ilin de Malatya olduğunu söyledi. Şahin, bu nedenle diyabet hastalığında akran eğitim programının Malatya için önemli olduğunu vurguladı.

Şahin, Malatya'da diyabet hastalarına 2 yaşından itibaren şeker hastası olan 28 yaşındaki Deniz Aksu'nun diyabetle ilgili bilgi vereceğini bildirdi.

Vali Saran da diyabet hastalığının sadece genetik olmadığını, aynı zamanda beslenmeyle de ilgili bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Bu çerçevede diyabetlilerin hastalıklarını tanımasının önemine dikkati çeken Saran, projenin çok yerinde bir çalışma olduğunu kaydetti. Saran, diyabetlilere hastalıklarını hekimlerden ziyade bunu yaşayanların anlatmasının etkili olabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber