Örgüt üyesi olduğu iddia edilen polis memuru açığa alındı

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen ay gerçekleştirilen operasyonda bir polis memuru örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis memuru S.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak hakkındaki iddialardan dolayı idari soruşturma geçiren polis memuru S.A.'nın açığa alındığı öğrenildi.

İstanbul'da geçen ay bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda bir polis memuru gözaltına alındı. 7 PKK militanının tutuklandığı operasyonlarda, bölücü örgüt üyesi olduğu ve yardım-yataklık yaptığı iddiası ile gözaltına alınan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru S.A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Açığa alınan polis memuru S.A. hakkında idari soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından geçen ay gerçekleştirilen operasyonda, bombalı eylemler yapmak üzere İstanbul'a gönderilen terör örgütü üyeleri O.Ö. ile Y.A. gözaltına alındı. Bu kişilerin yapılan sorgularında verdikleri ifadeler doğrultusunda yeni operasyon hazırlığı yapıldı. O.Ö.'nün polise verdiği ifadesinde, bombalı eylem yapmak için İstanbul'a geldiği, İstanbul'da bombaları örgütün kuryeleri H.A. ve A.A.'dan Ümraniye'de bir evden aldığını belirttiği iddia edildi. O.Ö.'nün bombaları aldığı evde resmi bir polis memurunun da bulunduğunu, H.A. ve A.A. ile birlikte yapılan bütün konuşmalara polis memurunun da katıldığını söylediği öne sürüldü.

Bu ifadeler üzerine genişletilen operasyonlar sonunda Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevli polis memuru S.A. ile birlikte A.P, H.I, G.U. ve R.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Operasyonların ardından İstanbul Adliyesi'ne çıkartılan O.Ö, Y.A, A.P, H.I, G.U. ve R.D. tutuklanırken polis memuru S.A tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis memuru S.A'nın silahının ve kimliğinin alınarak açığa alındığı ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Emniyet, polis memurunun kardeşi H.A. ve dayısı A.A.'yı arıyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber