Meydana gelen kazalarda 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

Kırklareli, Uşak,Sakarya ve Adana'da meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LASTİĞİ PATLAYAN KAMYONET, DEREYE YUVARLANDI: 3 ÖLÜ

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki dereye yuvarlanan kamyonetteki 3 kişi öldü.

Kaza, dün saat 17.30 sıralarında Babaeski-İstanbul yolu Taşköprü Köyü mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 59 ZH 443 plakalı kamyonet, seyir halindekeyken lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu kamyonet bariyerlere çarptıktan sonra yol kenarından geçen ve yatağında çok az su bulunan Taşköprü Deresi'ne yuvarlandı. Kazada kamyonetten fırlayan Semih Sazmaz, Şaban İşler ve Selçil Şentürk olay yerinde hayatını kaybetti. Cesetler, jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından Babaeski Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

UŞAK'TA EĞLENCE DÖNÜŞÜ KAZA: 2 ÖLÜ

Uşak'ta, bir eğlence mekanında eğlenen iki arkadaşın içindeki olduğu otomobil elektrik direğine çarptı. Hurdaya dönen araçta bulanan iki arkadaştan 1'i kaza yerinde, 1'i de kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Kaza, saat 03.00 sıralarında, Uşak-İzmir Karayolu'nun Huzurpark Mevkii'nde meydana geldi. Arkadaşı Kudret Tetik (24) ile bir eğlence mekanında eğlenen Yusuf Ersan (24) yönetimindeki 64 AU 324 plakalı otomobil ile yola çıktı. Aşırı hızlı olduğu için kontrolden çıktığı ileri sürülen Ersan yönetimindeki otomobil orta refujdaki bariyerlere çarpıp savruldu. Elektrik direğine çarparak durabilen araç hurda yığını haline geldi. Kazayı görenler, polise ve sağlık ekiplerne bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri sürücü Ersan'ın kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Kudret Tetik ise kaldırıldığı Medikal Park Uşak Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İki arkadaşın cenazesi Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Uşak- İzmir Karayolu'nda trafik her iki yönden de bir süre tek şeritten verildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 KAMYON VE 1 TIR ALEV ALEV YANDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Sakarya TEM otoyolu Akyazı gişeleri mevkiinde bir TIR ve iki kamyon çarpıştı. Çapışmanın ardından araçlar alev topuna dönerken kamyonda sıkışan kimliği belirlenemeyen bir şoför yanarak can verdi, bir kamyon şoförü de yaralandı. Kaza nedeniyle TEM Ankara istikameti 2 saat boyunca ulaşıma kapatıldı. Alınan bilgilere göre, kaza saat 01.00 sıralarında Akyazı gişeleri mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan Ankara istikametine giden Sadık Elmacı yönetimindeki 19 FD 812 plakalı kamyon ile aynı istikamete gitmekte olan Hasim Sümertaş idaresindeki 55 RM 919 plakalı TIR çarpıştı. Sürücüsü belirlenemeyen 06 BAK 20 plakalı kamyon kafa kafaya çarpışan TIR ve kamyonun arasında kaldı. Kazada bir beyaz eşya firmasına malzeme götürdüğü kaydedilen TIR bir anda alev alırken, yangın kısa sürede diğer araçlarda sıçradı. 3 araç alev topuna dönerek yanmaya başladı. TEM'de seyreden diğer araç sürücülerinin ihbarda bulunması üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Alev alev yanan araçlara Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve çevre ilçelerden gönderilen takviye ekipler müdahale etti. Alev alev yanan 2 kamyon ve TIR kullanılamaz hale geldi. Kazada kimliği belirlenemeyen 06 BAK 20 plakalı kamyon şoförü yanarak can verirken 19 FD 812 plakalı kamyon sürücüsü Sadık Elmacı ise ağır yaralandı. Elmacı, olay yerinde gelen ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yara almayan TIR sürücüsü Haşim Sümertaş ise ifadesi alınmak üzere jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazanın ardından TEM Otoyolu Ankara istikameti 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Yanan araçların enkazının kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Görgü şahitlerinden Bülent Karagöz, "Büyük bir patlama sesi ile evde irkildik. Dışarı çıktığımda 3 aracın alev alev yandığını gördüm. İçeriden yardım çığlıkları geliyordu ancak yardım edemedik" dedi. Kazaya şahit olan başka bir kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz ise araçların çarpıştıktan sonra birden alev aldığını ifade etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADANA'DA KAZA: 1 ÖLÜ, 19 YARALI

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde şarampole yuvarlanan yolcu otobüsündeki 1 kişi öldü, 1'i ağır 19 kişi yaralandı. Kaza dün saat 18.00 sıralarında Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilbahçe Köyü girişinde meydana geldi. Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nden Adana'ya giden 35 yaşındaki Mustafa Önsel yönetimindeki 80 LD 209 plakalı yolcu otobüsü, dikkatsizlik sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, Kadirli İlçesi'ndeki bir dershanede öğretmenlik yapan 33 yaşındaki Ramazan Baz yaşamını yitirirken, sürücü ile birlikte 19 kişi yaralandı. Kazanın ardından bölgeye sevk edilen ambulanslar, yaralıları Adana ve Ceyhan'daki hastanelere taşıdı. Yaşamını yitiren Mustafa Önsel'in cenazesi de Ceyhan Devlet Hastanesi morguna konuldu. Polis, kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber