Girişimci kadın, KOSGEB'ten aldığı krediyle kumaş oyuncak üretiyor

Eskişehir'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) tarafından verilen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan ev hanımı İpek Yavuz, aldığı 27 bin liralık destek kredisiyle kumaş oyuncak atölyesi kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ürettiği oyuncaklar ilgi gören Yavuz, kendisi gibi 5 ev hanımını da atölyesinde istihdam etmeye başladı.

Dört çocuk annesi olan Yavuz, uzun zamandır aklında olan çocuklara sağlıklı oyuncaklar yapma fikrini KOSGEB yetkilileriyle paylaştı. Yavuz'un kumaş oyuncak atölyesi fikrini yeni bir istihdam alanı olarak değerlendiren yetkililer, 27 bin liralık destek kredisini çıkardı. Bunun üzerine, Eskişehir Çifteler Caddesi üzerinde küçük bir dükkân tutan Yavuz, kredi desteği sayesinde oyuncak dikimi için gerekli makineleri aldı. 5 kadına da iş imkanı sağladı.

Günümüzde fabrikasyon olarak üretimi olması nedeniyle düşük maliyette elde edilerek piyasaya sunulan oyuncaklara rağmen kumaş oyuncak işine girmeyi tercih eden Yavuz, amacının çocukların daha sağlıklı bir şekilde oyuncaklarıyla oynama imkanı sunmak olduğunu söyledi. Birçok ailenin bu durumdan oldukça şikâyetçi olduğunu da sözlerine ekleyen Yavuz, "Maliyetten hiçbir zaman kaçmadan çok fazla kar amacı gütmeden bu şekilde çocuklarımıza hem sağlıklı hem de onları eğlendirecek ürünlerle hizmet vermek istiyoruz." dedi.

Polar kumaştan yapılan oyuncaklar birinci kalite ve anti bakteriyel özellikleriyle çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynamasını sağlıyor. Yeni bir işletme olmalarına rağmen Eskişehir'deki oyuncakçılardan ve çevre illerden sipariş almaya başlayan Yavuz, ileriki günlerde bunu daha da geliştirmeyi planlıyor.

Kumaş oyuncak işine Yavuz'la beraber başladıkları Firdevs Artun da Türkiye'de var olan bir alanda fark oluşturmanın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Artun, "Biz bayanlar olarak Türkiye'de ilk böyle bir işi yaptık. Çokta ilgi gördük. Bunun içinde çok mutluyuz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber