İnsani yardımın yeni standartları Ankara'da belirleniyor

Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu'nun, insani yardım uygulamalarına yeni standartlar getirmek için başlattığı sürecin Avrupa bölümün toplantısı Türk Kızılayı'nın ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılhaç ve Kızılay Afet Müdahale İlke ve Kuralları Revizyonu Avrupa Bölgesi İstişare Toplantısı'nda dünyadaki insani yardım çalışmalarının yönünü belirleyecek kararlar alınacak.

İnsani yardımda uluslararası ilke ve kuralların belirlendiği bundan önce, 1969 yılında İstanbul'da gerçekleştirilmişti. Özellikle son dönemde uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmaları ile dünya kamuoyunun dikkatini çeken Türkiye ve onun yardım eli olan Türk Kızılayı, bir kez daha bu önemli çalışmaya ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Federasyon'un Avrupa Bölgesine bağlı 50 ülkenin Kızılay ve Kızılhaçlarının üst düzey yetkililerinin katılacağı toplantının oturum başkanlığını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar yapacak. Toplantıya temsilcisi katılacak ülkelerin arasında Almanya, Fransa, Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkeleri bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber