Haber-Sen'den Telekom'un satışına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Haber-Sen, geçtiğimiz hafta yapılan ihale ile Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin Oger Telekom firmasına verilmesi üzerine hukuksal mücadele başlatma kararı aldı. Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, satışın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

Karadavut, yaptığı yazılı açıklamada, Telekom'un satışının iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açacaklarını belirterek, Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra da Danıştay'a gideceklerini kaydetti. Telekom'un 22 milyon sabit telefon abone kapasiteli, 19 milyon aktif sabit telefon, 734 bin ADSL, 250 bin TT Net, 75 bin ankesörlü telefon, 200 bin ATM abonesi, 97 bin kilometre fiber optik kablo hattı bulunan dünyanın 13. büyük şebekesine sahip olduğunu hatırlatan Karadavut, "Türk Telekom, 6 milyar 550 milyon dolara, kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde bir damla alın teri olmayanlar tarafından dün yabancılaştırıldı. Yani peşkeş çekildi. Çünkü, yılda yaklaşık 3 milyar dolar kar eden, 4 yılda 21 milyar dolar katma değer yaratan, sadece gayrimenkullerinin değerinin 4 milyar dolar olduğu bir kurumun, batan geminin malları gibi pazarlanmasını, yabancılaştırılmasını başarı olarak gösterilmesini Türk Haber-Sen olarak kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Türk Haber-Sen'in, Türk Telekom'u, Tüpraş'ı, Petkim'i, Erdemir'i, Seydişehir'i vatan toprağı olarak kabul ettiğini ifade eden Karadavut, şunları kaydetti:
"Biz satılan kurumların bedelini tartışmıyoruz. Vatan toprağının bedeli dolarla ölçülmez. Bedeli kandır. Bu vatan için, binlerce insan hiç tereddüt etmeden can vermiştir, kan vermiştir. Halen vermeye devam ediyor. Madem bu değerlerimiz, vatan toprağı dolar karşılığında satılacaktı, neden bu insanlar can verdiler. Her şeyi babalar gibi satarım diyenler, İMF'NİN, Dünya Bankası'nın, Uluslar arası Sermaye'nin taşoranlığını yapanlar Şehitlerin vebalinden kurtulamayacaklardır. Bunun hesabı elbet bir gün sorulacaktır. Ayrıca, bugüne kadar yapılan özelleştirme adı altında yüzlerce kurumun akibetini, buralardan elde edilen paraların kimlere ve nerelere harcandığının da hesabını bu yüce millet soracaktır. Türk Haber-Sen, İdare Mahkemesine başvurusunu yaptıktan sonra, ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ziyaret edecek ve satışın iptali amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne dava açılması sağlanacaktır. Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra ise Danıştay'a gidilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber