Çarşamba'da iş yeri yıkımı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde çevre düzenlemesi çerçevesinde yıkım kararı alınan iş yerleri polis ve zabıta eşliğinde yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir ay önce tebligatları yapılan büfe, hediyelik eşya, telefon satış noktası gibi iş yerinden olan 9 adet dükkana tebligatla verilen süre 15 Haziran 2012 Cuma günü mesai bitimiyle doldu. Çarşamba Belediyesi ekipleri Samsun'dan gelen çevik kuvvet ekiplerinin de nezaretinde sabah saat 08.00'de esnaflara boşaltma çağrısı yaptı. Bazı esnaflar iş yerlerindeki malzemelerini belediyeden araç ve personel yardımı alarak boşaltırken, bir kısım esnaf ise boşaltmaya karşı çıktı. Belediye ekipleri avukat nezaretinde tutanaklar tutarak iş yerlerini boşalttılar. Boşaltmanın akabinde mevcut iş yerleri belediye kepçeleriyle yıkıldı. İş yeri kapısını açmayan esnafların iş yerleri çilingir mahareti ile açıldı, tutanaklar tutularak iş yerinden alınan malzemeler belediyeye ait depolara taşındı. Bu arada bazı esnaflar yıkıma üzülerek gözyaşlarına boğuldu.

Belediye yıkım çalışmasını tamamladı.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ?Çarşamba ilçesinin en eski parklarından olan Emirgan Parkı'nı, Zübeyde Hanım Meydanı ve Tarihi Şehiriçi Köprüsü'nü de kapsayan bir çalışma ile yeniden düzenleniyoruz. Park alanı içerisinde yer alan büfe, hediyelik eşya, telefon satış noktasından oluşan 9 adet iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik. Park alanı içerisinde yer alan bu 9 iş yerine 1 ay önce tahliye için tebligat çektik. 15 Haziran 2012 günü mesai bitimi dolan tebligatın ardından cumartesi günü bu iş yerlerinin yıkımını yaptık. Sorunsuz tamamlanan yıkımın ardından bu bölgeyi park, Zübeyde Hanım Meydanı ve Tarihi Şehiriçi Köprüsü'nü de kapsayan bir çalışma ile yeniden düzenleyeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber