Kamu-Sen'den memur zammı tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurlara yapılan 7.4'lük zammın kanunsuz olduğunu belirterek, "AK Parti memurlara yapılacak 3 yıllık maaş zammını tek taraflı olarak belirlemek istemektedir. Bu durum, 4688 Sayılı Kanun'un 28. madde hükümlerine açıkça aykırıdır" dedi.

Akyıldız, Maliye Bakanlığı kaynaklı, '2006 yılı için memurlara yüzde 7.4 oranında zam' haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Akyıldız, AK Parti hükümetinin kanunları hiçe saydığını öne sürerek, "Hükümet kanunsuz bir tutum içindedir. İktidara geldikleri günden beri her konuda bir takım pazarlıkları, kapalı kapılar ardında, gizli kapaklı yürüten ve kayıt dışı bir siyaset izleyen AK Parti hükümeti, şimdi kanunsuz ve kayıt dışı siyasetini memurun üzerinde yürütmek istemektedir" dedi.

Yüzde 7.4 oranında zam haberlerinin kanunsuzluk olduğunu belirten Akyıldız, yaklaşık 3 yıldır iktidarda bulunan AK Parti hükümeti döneminde memur maaşlarının enflasyon karşısında reel olarak yüzde 16 eridiğini belirtti. "Memurumuz, önümüzdeki 3 yıllık dönemde de tamamen bitirilmek istenmektedir" diyen Akyıldız, IMF'nin geçen ay Türkiye'deki ücretlerle ilgili yaptığı açıklamada, ücretlerin yüksek olduğunu ve memura ve işçiye maaş zammı yapılmaması gerektiğini söylediğini, hükümetin de IMF'nin bu emrini yerine getirme telaşı içinde kanunları çiğnemeye başladığını iddia etti. Yapılmaya çalışılanın, 'tüccar devlet' anlayışı içindeki tüccar zihniyetinin 'fiyat kırma', 'piyasa düşürme' gayretleri olduğunu ve bu tür girişimlere daha önce gelen sert tepkiler üzerine geri adım atıldığını ifade etti.

Akyıldız, "Ne Türkiye Cumhuriyeti bir ticarethanedir, ne de bu ülkenin bakanlarının görevi tüccarlık yapmaktır. Ülkemizin vatandaşları da asla bu zihniyetin müşterisi olmayacaklardır" dedi.

Memurların IMF ile borç pazarlığına malzeme yapıldığını savunan Akyıldız, "Bir süre sonra ne yüzle bu memurun karşısına çıkıp oy isteyecekler. O zaman belki ihtiyaç duydukları oylar için de IMF ile pazarlık masasına oturmak zorunda kalacaktır.

Başkalarından omurgalı siyaset talep eden siyasi iradenin bilmesi gereken, vatandaşlarının da kendisinden omurgalı siyaset beklediğidir. Dün çay-simit hesabı ile vatandaşın hali pür melalini ortaya koyanların bugün yaptıklarına ne dendiğini Türk milleti çok iyi bilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber