Lizbon ve Bologna, İzmir'e geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde açtığı sergi, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki kültürel işbirliğine katkı koyacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sergide Lizbon ve Bologna kentlerinin tarihi ve turistik yönlerini tanıtan fotoğraflar yer alıyor.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), 'Kent Müzeciliği Üzerine Üç Taraflı İşbirliği' başlıklı proje çerçevesinde Avrupalı konuklarını ağırladı. APİKAM'ın yürüttüğü Avrupa Birliği projesinin partnerleri olan Portekiz'in Lizbon kenti ve İtalya'nın Bologna kentinin sergileri; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert ve eşi Yael Ripert, Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen ve eşi Susanne Madsen, İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson ve eşi Soledad Thompson ile ESİAD temsilcilerinin katılımıyla görücüye çıktı.

APİKAM Müdürü Dr. Oktay Gökdemir, arşiv ve müze etkinlikleri ile yürütülen Avrupa Birliği projesi hakkında konuklara brifing verdi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert, ?Burada yapılan işler gerçekten çok önemli. İzmir'i, Doğu Akdeniz liman kentleri içinde çok önemsiyoruz. APİKAM tarafından yürütülen Avrupa Birliği projesi, İzmir ve Avrupa kentlerini ortak bir paydada buluşturmayı amaçlıyor. Burada Lizbon ve Bologna'nın tanıtımına ilişkin açılan sergi, aynı zamanda İzmir'i bir dünya kenti yapma yolunda atılmış önemli adımlardan biridir." dedi.

Avrupa Birliği olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası alanda ve özellikle Avrupa Birliği bünyesinde İzmir'in tanıtımına yönelik gerçekleştirdiği projeyi her açıdan desteklemeyi önemli bir görev kabul ettiklerini belirten Ripert, "Proje sonunda Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel diyalog ve işbirliği imkanlarının artırılması ve bu projeyi takip eden yeni projelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi için Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız." diye konuştu. Lizbon ve Bologna sergileri ekim ayına kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber