Korkutata Üniversitesi rektörü, kimliksiz öğrencileri LYS'de mağdur etmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans Yerleştirme Sınavı (LSY)'nın sosyal bilimler dalında 385 bin 659 öğrenci yarıştı. Sınav telaşının yaşandığı Osmaniye Korkutata Üniversitesi (OKÜ)'nde nüfus cüzdanını kaybeden veya telaştan unutan 10 öğrenci, kimliksiz sınava alındı.

385 bin 659 aday üniversiteye girişte önemli bir aşamayı geçti. Lisans Yerleştirme Sınavı'nın 4. aşaması 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapıldı. Osmaniye'de sınav heyecanının yaşandığı adres Korkutata Üniversitesi oldu. Sınavın yapıldığı fakülte binalarına girişte adayların üstleri, emniyet görevlileri tarafından elle arandı. Salondaki görevliler, adayların sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanlarının kontrollerini yaptı. Adayların bir çoğunun cep telefonu, saat, kolye, yüzük ve para gibi metal eşyaları önceki sınavlardan tecrübe kazanarak getirmedikleri görüldü. Kimi aileler evlatlarını güneş altında, kimide bulduğu ağaç gölgesinde bekledi. Üniversitedeki sınavda Bahçe, Kadirli, Düziçi, Toprakkale ve Hasanbeyli ilçeleri ile il dışından Erzin ve Dörtyol ilçelerinden gelen adaylar yarıştı.

REKTÖR, KİMLİKSİZ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEDİ

Bir yıl boyunca emek harcayarak sınava gelen öğrencilerin unuttukları ya da kaybettikleri nüfus cüzdanları başlarına dert oldu. Osmaniye Korkutata Üniversitesi'nde sınava giren 10 aday, kimlikleri yanlarında olmadığı için sınav salonlarından çıkarıldı. Kimlikleri olmadığı için sınava alınmamayla karşılaşan öğrenciler konuyu bina görevlilerine iletti. Görevlilerin konuyu Rektör Orhan Büyükalaca'ya anlatması üzerine kimliksiz öğrenciler ve aileleri tahsis edilen özel araçlarla valilik binasında hizmet veren Nüfus Müdürlüğü'ne götürüldü. Pazar günü olmasına rağmen öğrencileri mağdur etmemek için çalışan görevli bir memur, kimliği kaybolan öğrencilerin bilgilerini teyit etti. Kimlik bilgilerini onaylayan görevli memur, Korkutata Üniversitesi Genel Sektreteri Mustafa Sadıkoğlu'na son durumu ileterek mühürlü belgeyle birlikte öğrencileri sınav salonlarına yönlendirdi. Üniversite ile Nüfus Müdürlüğü'nün mağdur etmediği öğrenciler, geleceklerini belirleyecek sınava girmenin sevincini yaşadı.

Tarih, felsefe ve coğrafya2 derslerinden sorularla karşılaşan öğrenciler 135 dakika boyunca klimalı sınıflarda sorularını çözdü. Sınav sonunda bazı öğrenciler soruların kolay olduğunu söyleyerek sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber