ÇİM çocukları takibe aldı

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışma sonucunda, pilot bölge olarak Ankara ve İstanbul'dan sonra Samsun'a kurulan Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) çocuklara yönelik istismarlarla mücadele kapsamında önemli görev alıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yaptığı açıklamada, " Bir yıl kadar önce Ankara'da Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer kuruluşların katılımıyla gündeme gelen Çocuk İzleme Merkezi'nin (ÇİM) üçüncüsü mayıs ayının başında Samsun'da faaliyete geçti. Bu merkezde şuana kadar 25 vaka işlem gördü.

Çocuk istismarına yönelik eylemlerle ilgili Sağlık Bakanlığımızın özel eğitim almış uzmanları, yine Çocuk Bürosu Savcımızın yönetiminde çocuk istismarı olaylarına ilişkin hem psiko sosyal destek, hem de tıbbi destek bir arada sunulduğu bu merkez, soruşturmalara önemli katkı sağladı. Bu merkezde hazırlanan evraklar, suç mağdurunun gizliliğine riayet edilerek tüm işlemler aynı merkezde yapılması sağlandı. Adli muayene, beden muayenesi işlemleri bu merkezde görevli hekimler tarafından, yine bu merkezde görevli psikologlar, aile görüşmecileri tarafından yerine getiriliyor. Hazırlanan dosya da mahkemeye sunuluyor. Bu şekilde çocuk istismarı ile ilgili yaptığımız mücadelede evrakta kalite getirilmesi, delillerin tam olarak toplanması ve soruşturmanın etkili ve süratlı yürütülmesi bakımından, Samsunumuz önemli bir imkana kavuştu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber