İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İcap Nöbetleri İçin Ücret Geldi

Yataklı tedavi kurumlarında normal mesai satleri dışında, genel tatil günlerinde veya hafta sonu tatillerinde tutulan normal, acil veya branş nöbetlerine ücret ödenmekteyken, icap nöbetlerine nöbet ücreti verilmemekteydi. Bu durum 657 sayılı Kanunun ek 33'üncü maddesinden kaynaklanmaktadır. İşte söz konusu bu maddeye 05/07/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 5371 sayılı kanunla icap nöbeti de eklenmiştir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

657 sayılı Kanunun Ek 33'üncü maddesinin şu anki hali

Ek Madde 33- (23.2.1995- KHK 547/10 md.) Yataklı tedavi kurumlarında (en az 25 yataklı) normal mesai saatleri dışında, genel tatil günlerinde veya hafta sonu tatillerinde, normal, acil veya branş nöbeti tutarak, bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeline; her bir izin suretiyle karşılanamayan nöbet saati için (nöbet süresi kesintisiz 8 saatten az olmamak üzere), aşağıda gösterilen gösterge rakamlarının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarda nöbet ücreti ödenir. Ancak ayda 80 saatten fazlası için ödeme yapılmaz. Bu ücret damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz.

. Gösterge
a) Klinik Şefi, Şef Yardımcısı, Başasistan, Uzman Tabip 60
b) Tabip, Tababet Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda, bu tüzük hükümlerine göre uzmanlık belgesi alanlarla, aynı dallarda uzmanlık unvanı doktora aşaması ile kazanmış olanlar 55
c) Diş Tabibi 50
d) Mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personeli 40
e) Lise dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli 30
f) Ortaokul dengi mesleki öğrenim görmüş sağlık personeli 20

Bu madde hükmü, üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50 nci maddesinin (e) bendi kapsamında bulunanlar hakkında da uygulanır.


05/07/2005 tarihli Resmi Gazetede eklenen fıkra

MADDE 6.- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 33 üncü maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

İcap nöbeti tutan ve bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeline, her bir izin suretiyle karşılanamayan icap nöbeti saati için (her bir icap nöbeti süresi kesintisiz oniki saatten az olmamak üzere), yukarıda nöbet ücreti için belirlenen ücretin %30'u tutarında icap nöbet ücreti ödenir. Bu şekilde ücretlendirilebilecek icap nöbeti toplam süresi, aylık yüzyirmi saati geçemez.

Bu madde uyarınca yapılacak ödemeler, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarında döner sermaye bütçesinden ödenir.


YUKARIDAKİ MADDEYE GÖRE

1-İcap nöbetinden dolayı ücret verilebilmesi için icap nöbeti karşılığında izin kullandırılmamış olması gerekmektedir. İzin kullandırılmış ise icap nöbeti ücreti verilmeyecektir.

2- Kesintisiz oniki saat bir icap nöbet süresidir. İnile karşılanamayan her bir icap nöbet saati için yukarıdayer alan gösterge tablosunun %30'u tutarında ücret verilir.

3- Ücretlendirilebilecek icap nöbeti toplam süresi, aylık yüzyirmi saati geçemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber