Telekonferansla öğretmenlere seslenen Bakan Dinçer'i protesto ettiler

Bursa'da, iki eğitim sendikasına üye öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in telekonferans yoluyla verdiği semineri dinlememek için salonunu terk eti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salonda kalan öğretmenler ise 'Biz dinleyeceğiz, rahatsız etmeyin, çıkın dışarı' deyince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere yönelik başlattığı 'Zorunlu uzaktan eğitim semineri' sürüyor. Seminerin ikinci haftasının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans yoluyla ülke genelindeki sınıf öğretmenlerine seslendi. Bursalı öğretmenler de Necatibey Kız Meslek Lisesi'nde semineri takip etmek için sabah saatlerinde okula geldi.

Yetkililer, bazı öğretmenlerin gerçekleştireceği eylemi çekmek için okula gelen gazetecileri salon dışına çıkarttı. Bakan Dinçer'in konuşmaya başlamasıyla Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen alkışlarla salonu terk etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın, "Öğretmenleri dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyeceğiz." diyerek dışarı çıkacaklarını söyledi. Bu sırada, bazı öğretmenler eylemci meslektaşlarına tepki gösterdi. "Biz dinleyeceğiz, çıkmıyoruz, bizi rahatsız etmeyin çıkın dışarı" diyen öğretmenlerle eylemci öğretmenler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 'Direne direne kazanacağız' diye slogan atan eylemciler salonu terk ederek okul bahçesine çıktı.

Konferans salonu önünde açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Hasan Özaydın, geçtiğimiz hafta benzer eylem gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Milli Eğitim Bakanı öğretmenleri değersizleştirmeye yönelik konuşmalarına devam ediyor. OECD ülkelerine göre çok tatil yapmamıza rağmen daha fazla maaş istememizi eleştiriyor. Öğretmenlere başka bir iş bulmalarını söyleyecek kadar ileri giden Milli Eğitim Bakanı'nı dinlememek için eylemlerimizi devam edeceğiz. Bizim sözümüzü dinleyinceye kadar biz de onu dinlemeyeceğiz, bu eylemleri sürdüreceğiz." dedi.

"BAŞBAKAN VAZGEÇEMİYORSA BAŞKA BİR BAKANLIK VERSİN"

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise Bakan Dinçer'i istemeyen öğretmenlerin başka kurumlara geçmelerinde yardımcı olacağı yönündeki sözlerini eleştirdi. Türkoğlu şunları kaydetti: "Bu dağdan gelip bağdakini kovmaktır. Milli Eğitim Bakanı öğretmenleri dinlememekte ve anlamamaktadır. İlla birisinin gitmesi gerekiyorsa o da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'dir. Sayın Başbakanımız Ömer Dinçer'den vazgeçemiyorsa kabinede farklı bakanlıklarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nda değerlendirebilir. Öğretmenler yerli yerindedir, okullardadır, çocukların başındadır. Bu tepkimizi devam ettireceğiz. Bakan Dinçer'in konuşması sırasında dışarıda duracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber