Çocuklar hem Kur'an öğrenecek, hem de sportif faaliyetlere katılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okulların tatil olması ile ülke genelinde başlatılan yaz Kur'an kursları, Yozgat'taki tüm camilerde bugünden itibaren başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından okulların tatil olması ile ülke genelinde başlatılan yaz Kur'an kursları, Yozgat'taki tüm camilerde bugünden itibaren başladı. Kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra Yozgat Müftülüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa gerçekleştirilecek sportif faaliyetler de yapılacak. Hafta içi her gün sabah saat 09.00 ile öğle 12.00'ye kadar sürecek kurslar, 17Ağustos tarihine kadar devam edecek

Hamamcıoğlu Camii'ne gelen öğrenciler, okulların tatil olmasıyla camiye Kur'an öğrenmek için geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla Kur'an Kerim öğrenmeye geldik Kur'an öğrenmek zor değil, Kur'an öğreneceğimiz için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızı da Kur'an öğrenmeleri için bu kurslara bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cami İmamı Mustafa Güngör ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur'an kurslarının başladığını belirterek, "Kurslarımız bugün itibariyle başlayıp 17 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Bu yıl çocuklarımıza Kur'an ve dini bilgilerin yanı sıra Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenecek sportif faaliyetlerimiz de olacak. Çocuklarımızı spor salonlarına götürerek kabiliyetleri ve yetenekleri ölçüsünde hangi spor dalına yatkınsa o yönde eğitim de verilecek. Burada ailelerimizden isteğimiz çocuklarının dini bilgileri en doğru bir şekilde öğrenmeleri için bu kurslara göndermelerini istiyoruz." çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber