İngilizce eğitimi 2. sınıfta başlayacak/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye, İngilizce eğitiminde Şili, Endonezya, Suudi Arabistan gibi ülkelerin bile gerisinde. İşte bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı yabancı dil eğitimini sil baştan değiştirmeye karar verdi. Bakanlık gelecek yıldan itibaren yabancı dil dersini hem 2 yıl öne çekecek hem de ders saatlerini 144 saat artıracak...

İngilizce yeterlilik endeksi çalışmasına göre, 44 ülke arasında türkiye 43. sırada yer aldı. Bir tek Kazakistan'dan daha iyi durumdayız.

Türkiye çocuklarına yabancı dil öğretemiyor. Yıllardır bilinen gerçek, artık yeterlilik endekslerinde de kendini göstermeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı da işte bu yüzden sorunun nedenlerini araştırdı ve sistemi sil baştan değiştirmeye karar verdi.

Avrupa Birliği ülkelerinin çoğunluğunda yabancı dil eğitimi 1. sınıftan itibaren başlıyor. Oysa Türkiye'de öğrenciler, yabancı dille ancak 4. sınıfta tanışabiliyor.

Üstelik geç tanışılan dersin 8 yıllık toplam saati de diğer ülkelere göre ortalama 90 saat daha az. Türkiye 8 yılda 432 saat yabancı dil eğitimi verirken, AB ülkelerinde bu oran ortalama 522 saat.

İşte bu tespitleri yapan bakanlık, hem ders saatlerini artırmaya hem de öğrencileri yabancı dille daha erken tanıştırmaya karar verdi.

Buna göre yeni öğretim döneminde, okullarda yabancı dil eğitimi 2. sınıflardan itibaren başlayacak. İlk 3 yıl haftada 2 saat, son 4 yıl ise haftada 4 saat eğitim verilecek. Böylece öğrenciler daha küçük yaşta dil öğrenmeye başlayacak. 8 yılda toplam aldıkları ders saati de 144 saat artacak.

Bakanlığın yeni haftalık ders çizelgesine göre, 5. sınıflar için de hazırlık sınıfı planlaması var. Beşinci sınıfta alınması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra, şartları uygun okullarda haftada 16 saate kadar yabancı dil dersi öğretimi verilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber