Tercih yaparken öncelik bireye özgü meslek seçimi olmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zirve Üniversitesi'nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretmenleri'ne tercih dönemi, öncesi ve sonrasıyla ilgili eğitim verildi. Eğitimde konuşan Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, ?Tercih yapılırken öncelik bireye özgü meslek seçimi olmalı.? dedi.

Rehber öğretmenlere verilen eğitim öncesinde Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Rıza Ülker, doğru tercihin önemi hakkında bir konuşma yaptı. Öğrencin üzerinde sosyal baskı olmadan yeteneğine bakılması gerektiğini söyleyen Ülker, ?Öğrencinin yetişmesinde herkese çeşitli görevler düşüyor. 'Bir çocuğu yetiştirmek için bir köye ihtiyaç vardır' derler. Bu anlamda rehber öğretmenler olarak tercih yönlendirmede sizlere çok önemli görevler düşüyor. Öğrenciyi tanıyıp bireye özgü meslek seçimi yapmasını sağlamalı.? şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker'in ardından FEM Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Farul Ardıç, ÖSYS'deki süreç, yüksek öğretimin bugünkü durumu, bölümler ve kontenjanlar, tercihin önemi, tercih öncesinde-tercih sırasında ve tercih sonrasında yapılması gerekilenler hakkında bilgi verdi. Ardıç, "Öğrencinin isteği, yeteneği, aldığı puan,ailenin beklentisi kadar mesleğin özelliği ve Türkiye'deki çalışma durumu, istihdam olanağı ve arz-talep durumu önemli olmalı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber