Sendikadan 'öğretmene taban ücret uygulaması başlatılsın' isteği

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, dershanelerde ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşlarına ?taban ücret' uygulamasının bir an önce getirilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, dershanelerde ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin maaşlarına ?taban ücret' uygulamasının bir an önce getirilmesini istedi. Avcı, maaşları yükseltmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun projesinin daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Dershane ve özel eğitim kurumlarında yaklaşık 120 bin öğretmenin görev yaptığını belirten Avcı, "Özellikle dershanelerde öğretmenlerimiz sigortasız, güvencesiz, zor ve sıkıntılı şartlarda ve asgari ücretle çalıştırılıyor. Özel sektörde öğretmen maaşları arasında büyük uçurumlar var. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öğretmen maaşlarına ?taban' getirmesi projesini destekliyor ve çok olumlu buluyoruz.? dedi.

Sayıları 400 binlere ulaşan atanamayan öğretmenlerin zorunlu tercihi haline gelen dershane ve özel eğitim kurumlarının öğretmenlerin emeklerini sömürdüğünü öne süren Avcı, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Tecrübesizlik bahanesiyle yıllarca asgari ücretle ?stajyerlik' yapmaya mecbur bırakılan genç öğretmenler, haftanın her günü 12-14 saat dershanelerde derse girmekte, boş zamanlarında ise soğuk, dar ve karanlık etüt odalarında öğrencilerle test çözmektedir. Hastalanma ve rapor alma hakkı dahi olmayan öğretmenlerin tatil yapma hakkı da olmadığı gibi çoğu sigortasız olarak çalışmaktadır. Çoğunun iş güvencesi dahi bulunmamaktadır, her an sözleşmesi fesh edilebilir. Sendikası yoktur. 11 ay çalışır fakat 10 ay maaş alır. Eğitim ordusunda üvey evlat muamelesi görülmeye devam edilen dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerinin başta ücret hususundaki mağduriyetleri olmak üzere, mesleki ve demokratik sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Dershane ve özel eğitim kurumu öğretmenlerine de sendika hakkı verilmelidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber