Yangından 42 kişi etkilendi

Vali Güvenç, "Şuan itibariyle polis, asker, gardiyan ve mahkum olmak üzere toplam 42 kişi yangından etkilendi" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 23:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılarak Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "İlk yangından 14 mahkumun etkilendiğini belirtirken,"Şu an itibariyle polis, asker, gardiyan mahkum tutuklu olmak 42 kişi yangından etkilendi.Hayati tehlikesi olan 74 doğumlu bir erkek tutuklu vatandaşımız var. Yoğun bakımda olma nedeni de doktorların ifadesine göre kalp krizi olarak düşünülüyor" diye konuştu.

Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Vali Celalettin Güvenç, cezaevindeki yangın ile ilgili olarak, "Şu an her şey kontrol altında, sakin asayiş temin edilmiş durumda" dedi. Adli tutuklu ve mahkumların koğuşlarında yangının çıktığını söyleyen Celalettin Güvenç, yangına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini, yangının hangi sebeple çıktığının henüz bilinmediğini söyledi.

"42 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ"

İlk yangından 14 mahkumun etkilendiğini söyleyen Vali Güvenç,"Şu an itibariyle polis, asker, gardiyan mahkum tutuklu olmak 42 kişi yangından etkilendi.Hayati tehlikesi olan 74 doğumlu bir erkek tutuklu vatandaşımız var. Yoğun bakımda olma nedeni de doktorların ifadesine göre kalp krizi olarak düşünülüyor" diye konuştu.

60 YILLIK CEZAEVİ

Cezaevindeki açık mahkumların bulunduğu yerdeki tadilat dolayısıyla, bir kapasite artırımının söz konusu olduğunu dile getiren Güvenç, "5 Temmuz itibariyle de, oranın bakım onarımı tamamlanacaktı. Şanlıurfa Cezaevi, sanırım 60 yılından kalma. Şartları ilkel bunun yerine de, yeni bir cezaevi yapımı için, arsa temini yapıldı. Yatırım programına alındı" dedi.

"CEZAEVİNDE SU PROBLEMİ YOK"

"300 kişi kapasiteli yerde bin kişi kalıyor"şeklindeki haberlerin sorulması üzerine, Güvenç, bu gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylerek,"Bir kapasite fazlalığı var. Ama rakamlar biraz spekülatif. Cezaevinde su problemi yok. İlk olaydan sonra cezaevine 15 hat bağlatarak görüşmeyi kolaylaştırma yönetimini seçtik. Bu olay olmasa da tüm mahkumları yakınları ile önümüzdeki periyotda görüştürecektik. Onay vardı. Ancak, burası 1050 kişilik bir cezaevi, her hastanın 5 yakını ilk günden gelip açık görüş yapalım derse yine izdiham olur. Biraz zamana yayalım diyorum. Biz civar illerden gelenlere öncelik tanıdık. İzdiham olmamak şartıyla bütün mahkumlar yakınlarıyla görüşecek" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber