Formlardan Para Kazanmayı Umut Eden Kurum: ÖSYM

2004 yılında yapılan KPSS'ye 1 milyona yakın kişi katıldı. Bu sınanv sonuçlarının kullanıldığı ilk memur yerleştirmesi geçen yıl yapıldı. İkinci yerleştirmenin başvuruları ise 5-15 Temmuz 2005 tarihleri arasında alınacaktır. Ama normal olarak her aday gibi memurlar.net olarak bizler de ÖSYM'nin yerleştirme kılavuzunu internet üzerinden yayımlamasını bekliyorduk... Ancak, ÖSYM internet çağında, adayları, belirlemiş olduğu temsilciliklerden form almaya zorlamaktadır. Buradaki amaç 3 milyon lira olan formların belirli bir düzeyde satışını sağlamaktır. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM, adayları form almaya zorlaması yetmiyormuş gibi form alınacak adreslere ilişkin en küçük bir açıklama yapılmamıştır. Koskoca Ankara'da sabah saatlerinde sadece ODTÜ'den, sonra da Gazi Üniversitesinden form dağıtıldığı bilgisi yoğun olarak belirtilmesine rağmen ÖSYM en küçük bir açıklama yapma gereği duymamaktadır.

Oysaki dün ve bugün yüzlerce aday, formların hala nerelerde dağıtılacağı bilgisine net olarak sahip değildir.

Memurlar.net'te yayımlanan liste ÖSYM'nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerini içermektedir. Bu liste sınavlara göre ve yerleştirme dönemine göre zaman zaman değişmektedir. Dolaysyla listenin yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren bir yerleştirme öncesinde güncelleştirilmesi ve bunun kamuoyuna duyurulması gerekmekteydi... Tüm bunların ötesinde ÖSYM'nin yerleştirme kılavuzunu internetten yayımlaması gerekirdi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber