Nusaybin ve Kızıltepe ilçesinde binlerce dönüm arazi yandı

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçesinde, önceki gün gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ile birlikte çıkan yangınlarda binlerce dönüm ekili arazi yandı. Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkan yangınlarda Kızıltepe'de 17 köy, Nusaybin ilçesinde 15 köyde binlerce dönüm arazi yandı. Rüzgarla birlikte çıkan yangında bir çok sera yerle bir oldu. Kızıltepe ilçesinde Tanrıverdi, Kumluköy, Akziyaret, Yukarı Azıklı, Aşağı Azıklı, Karakulak, Yeşilköy, Tuzluca, Küçükayrık, Büyükayrık ve Bağış köylerine de yayılan yangınlarda, binlerce dönüm alanda ekili arpa ve buğday yandı.

Şiddetli rüzgar, ilçeye bağlı Kantar Köyü'nde bulunan Mehmet Selim Al'a ait 6 dönüm üzerine kurulu salatalık, kavun ve karpuz serasını kullanılamaz hale getirdi. Gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüştüğünü kaydeden Al, fırtınanın serayı yerle bir ettiğini, içindeki meyve ve sebzenin de büyük zarar gördüğünü belirtti.

Aniden başlayan rüzgar ile birlikte çıkan yangında, büyük emeklerle kurduğu seranın tamemen yandığını belirten Al, ?Bu, bizim başımıza gelen büyük bir felaket oldu. Gece başlayan toz fırtınası, hortum şekline dönüşüp seramızı yerle bir etti. Yaklaşık 60-70 ton hasadımız heba oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

Girmeli Belediye Başkanı Ömer Altun, dağlık alanda çıkan yangına Girmeli ve Nusaybin belediyelerine bağlı itfaiyelerin müdahale ettiğini, vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katıldığını ifade etti.

Mardin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı M. Ali Dündar ise şiddetli rüzgar ile birlikte Mardin ve Nusaybin ilçesinde yaklaşık 25 köyde çıkan yangında; şu ana kadar 7 bin dönüm ekili buğday, arpa tamamen yandığını söyledi. Rüzgarla birlikte yaşanan yangınlarda çok sayıda seranın da yandığını belirten Dündar, ?Doğal afet olarak karşımıza çıkan şiddetli rüzgârın çiftçimize telafisi mümkün olmayan zararlar verdi. Bu durumda başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile TARSİM ekiplerinin zarar tespit çalışmalarına acilen başlaması ve zarar tespitlerinin sağlıklı yapılması çok önemlidir.? şeklinde konuştu.

Öte yandan, şiddetli fırtınadan dolayı kopan elektrik hatları nedeniyle Nusaybin Bakok dağlık alanda ve Mardin Ovası'nda hala devam eden yangında bazı evler ve tahıl ambarlarının büyük zarar gördüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber