Baş ağrısını ciddiye alın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar uyarıyor: Kişi hayatında ilk defa ve şiddetli şekilde baş ağrısı yaşıyorsa ve bilincinde, konuşmasında bozukluğa varacak kadar bulgu varsa önemli olabilir.

Baş ağrısının çok sık yaşanan bir şikayet olduğunu belirten Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Velioğlu, birçok unsurun baş ağrısına neden olabileceğini söyledi.

Velioğlu, bazı baş ağrılarının ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini belirterek, ?Bir kişi hayatında ilk defa ve şiddetli şekilde baş ağrısı yaşıyor ve bilincinde, konuşmasında bozukluğa varacak kadar bulgu varsa önemli olabilir, mutlaka doktora gitmelidir. Örneğin bu beyin kanamasının bulgusu olabilir. İlk defa çok şiddetli baş ağrısı yaşayan kişi, mutlaka doktora gitmeli. Gece bile olsa acil servise gitmeli'' uyarısında bulundu.

AĞRI KESİCİ KULLANIRKEN DİKKAT

Ağrı kesici kullanımına özen gösterilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Sibel Velioğlu şunları söyledi: ''Genellikle baş ağrısı kişiyi muzdarip etmedikten sonra doktora gidilmez. Ama bir grup kişi sürekli doktora gider ve bu kişiler genellikle çok ağrı kesici kullanır. Komplike maddeleri olduğu için de ilaçlar, ağrı kesiciye bağlı baş ağrıları oluşturur. Hastayı, toplumu en çok etkileyen ağrılar bunlar. Örneğin migrenli hastalar yılda bir, iki defa ağrıları olacakken çok ağrı kesici kullandıkları için bu sayı daha da artıyor. Bu sefer ağrı kesicilere bağlı baş ağrısı oluyor. Gereksiz yere, 'ağrım her an başlayacak' diye ağrı kesici kullanmak en büyük problem. Kişi bunu yaptığı zaman ağrı kesiciye bağımlı hale geliyor.''

Velioğlu, baş ağrısı ilaçlarının beyin kanaması yapmadığını da ifade ederek, ''Antienflamatuar içeren ağrı kesiciler kanı bir miktar sulandırıyorlar ve kanamaya eğilim yapıyorlar. Kişinin beyin kanamasına eğilimi varsa o tür kanamada, kanamayı durdurmayı geciktirebilir. Ancak kesinlikle baş ağrısı ilaçları beyin kanaması yapmıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber