Şehit Er Şit'in cenazesi İstanbul'a gönderildi

Hatay'ın Belen ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Doğukan Şit'in (21) cenazesi düzenlenen törenin ardından İstanbul'a gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belen'in Mazıcak mevkiinde dün 21.26 sıralarında arazi tarama görevi yapan güvenlik güçlerine terör örgütünce uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen şehit düşen Jandarma Komando Er Doğukan Şit, için Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti, CHP ve MHP'li tüm milletvekilleri başta olmak üzere askeri erkan ve kurum müdürleri katıldı.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Doğan Karaca, Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olan hainlerin asla emellerine nail olamayacaklarını söyledi. Karaca törende şunları söyledi; ?Şehidimiz milletimizin birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğü sağlamak için verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak için bugün aramızdan ayrılıyor. Bilinmelidir ki, bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Bu kahramanlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklardır. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olan hainler asla emellerine nail olamayacaklardır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azim ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir. ?

Albay Karaca'nın yaptığı konuşmanın ardından Hatay Müftü Vekili Cafer Erol'un okuduğu duadan sonra Şehit Jandarma Komando Doğukan Şit'in Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansla havaalanına götürüldü. Komando Er Şit İstanbul'da toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber