Asırlık eğitim kurumunun kitabı çıktı

Bursa'da, kent belleğine kazandırılan 'Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları' kitap serisine, Bursa Necatibey Meslek Lisesi de eklendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Bursa'nın Köklü Eğitim Kurumları' kitap serisi çalışmalarında kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatında iz bırakan okulların tarihini gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. 1885 yılında Fransız Asamption Koleji adıyla açılan 1929 yılında Necatibey Kız Enstitüsü adını alarak eğitime başlayan Necatibey Meslek Lisesi'nin asırlık birikimi de kütüphanelere taşındı. Bursa Araştırmaları Vakfı tarafından hazırlanan Bursa Necatibey Meslek Lisesi kitabı, İbrahim Paşa Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve okulun eski mezunları ile yöneticilerinin de katıldığı törenle tanıtıldı.

Bursa'nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor yaşamından el sanatlarına, tarihi mahallelerinden köylerine kadar pek çok tarihi ve kültürel eserlerin değerlendirilerek kente kazandırıldığını söyledi.

Kentin önemli okullarının tarihiyle yaşatılması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Altepe, ?Köklü eğitim kurumlarımızın tarihini, çalışmalarını, değerlerini de kitaplaştırıyoruz. Bursa tarihinde önemli yeri olan, güçlü ve renkli bir mazisi bulunan Necatibey Meslek Lisesi adına da Bursa Araştırmaları Merkezi çalışmalarıyla bir eser hazırladık. Okulun bir asrı aşan tarihi birikimini, var olan belgeleri, de değerlendirerek kitaplaştırdık. İlk mezunlarından, öğretmenlerine, eski fotoğraflardan anılara kadar her türlü bilgiyi bu kitapta topladık.? dedi.

Kitap tanıtım törenine katılan okulun eski mezunları da anılarıyla toplantıya renk kattı. Okuldan 1938 yılında mezun olan 93 yaşındaki İsmet Devletkuşu da çalışmaya tam not verdi.

NECATİBEY MESLEK LİSESİ

1885 yılında Fransız Asamption Koleji adıyla açılmış, Jandarma Efradı Cedide Mektebi´ne kiralanmıştır, harp sonrası İsmail Hakkı Bey tarafından 'Özel Kız Hayat Okulu' olarak eğitime devam etmiştir. 1966?1967 öğretim yılında konferans salonu ve anaokulu, 1975?1976 yılında 'Pratik Kız Sanat Okulu' binaları eklenmiştir. 1974?1975 yıllarında Meslek Lisesi´ne dönüştürülmüş ve böylece okul, 'Necatibey Kız Meslek Lisesi' adını almıştır. 1991?1992 öğretim yılında bünyesinde Teknik Lise, 1994?1995 öğretim yılında ise Anadolu Meslek Lisesi açılmıştır. Ayrıca 1995?1996 öğretim yılından itibaren de okula erkek öğrenci alınmaktadır. Karma eğitime geçtiği için 'Necatibey Meslek Lisesi' olarak eğitime devam etmektedir. Okul, 1996- 1997 öğretim yılında Olgunlaşma Enstitüsü´nü de bünyesine katarak eğitime devam etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber