Sanayicilere yeni yatırım alanları açılıyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Sütcü, bugüne kadar sanayicinin ihtiyaç duyduğu birçok hizmeti bölgeye getirdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sütcü, yeni dönemdeki en büyük hedeflerinin sanayicilere 2000 hektarlık yeni yatırım alanı açmak olduğunu kaydetti.

Başkan Sütcü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Oğuz, yönetim kurulu üyesi Vahit Gözek, denetim kurulu üyeleri Hilal Aksöz ve Hamit Yüzereroğlu, OSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin ve OSB Müdürü Mustafa Uğursal ile basın toplantısı düzenledi. Sütcü, 28 Mayıs'ta yapılan 6. olağan genel kurulda oy birliğiyle yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçildiğini anımsattı. OSB'de son 2 yılda yaptıkları hizmetleri ve projelerini anlatan Sütcü, ?'Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde mevcut alanımız bin 225 hektardır. Bölgemiz, daha önceden alınmış alt yapısı yapılmamış olan 365 hektar alanla beraber 16 milyon metrelik bir alana sahiptir. Mevcut bin 225 hektar alanımızda şu an yatırım için sanayicilerimize verebileceğimiz arsamız bulunmuyor. 365 hektarlık alanda öncelikle yollarımızı açtık ve ihalesini bitirdik. Enerjisi, arıtma tesisinden atık suya kadar tüm altyapı tesislerimiz de bundan sonraki aşamada yapılacak. 2013'ün sonunda da bunların hepsini bitirmeyi düşünüyoruz. Bu alanın yüzde 80'ini sanayicilerimize tahsis etmiş durumdayız. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından ulusal ve uluslararası firmalar tarafından tercih edilen organize sanayi bölgesiyiz.'' dedi.

ADANA OSB İLK 10'DA

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, , Adana OSB'nin gerek altyapısı gerekse lojistik imkânlarıyla Türkiye'deki 264 OSB içinde ilk 10'da yer aldığını vurguladı. Henüz büyükşehir planına işlenmiş olarak kabaca 2000 hektarlık yerlerinin bulunduğunu ifade eden Sütcü, ?Bundan sonraki 5 yıl içerisinde bu yerimizi OSB içine katmak bizim hedefimiz. Bundan sonra gelecek yatırımcılar için bu 2000 hektarlık alanı vereceğiz.'' diye konuştu.

Sanayicilerin yatırım yapma imkanlarını kolaylaştıracaklarını ifade eden Sütcü, şunları kaydetti: ?'Organize Sanayi Bölgemizde öncelikle hangi birimlere ihtiyaç olduğunu belirledik. Başta önemli bir eksiklik olan içme suyu problemimiz vardı. Bu problemi çözdük. Şu anda büyükşehir belediyesi, Çatalan suyunun bölgemize getirilmesiyle ilgili alt yapı çalışmalarına başladı. 2 ay gibi kısa sürede bitirileceği ifade ediliyor. 2013'ün sonunda gümrük müdürlüğü de hizmete açılmış olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun da şubesini buraya getireceğiz. Şu anda Adalet Bakanlığı'nda başvurumuz var, OSB'mize noteri de getireceğiz.''

OSB'deki yeni yatırımlardan da örnekler veren Başkan Sütcü, önümüzdeki çarşamba günü Alman Weber firmasının yatırımının bakan ve milletvekillerinin katılımıyla yapılmasının beklendiğini vurguladı. Sütcü, ?Daha önce Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın açıklamış olduğu Hindistanlı firmanın yapacağı yatırımın resmi prosedürleri bitmek üzere. Bu firma, 1067 dönümlük alanda 600- 650 milyon dolarlık bir yatırımla dünyada 36. fabrikasını burada kuracak.?' açıklamasında bulundu.

Denetleme Kurulu Üyesi Hilal Aksöz de konuşmasında, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nin çevreci yönüyle de örnek olduğunu söyledi. Aksöz, ?'Önümüzdeki iki yıl içinde hedefimiz daha yeşil bir organize sanayi bölgesidir. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber