Yeni teşvik sistemi otomobil ithalatında gümrük muafiyeti getiriyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Yeni teşvik sistemi dahilinde senede minimum 100 bin adet otomobil yatırımı yapan firmalara kapasitelerinin yüzde 15'i oranında gümrük vergisinden muaf taşıt ithal etme hakkı tanınacak." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan, bu yatırımlarda motor üretimi de yapılması halinde ilave olarak yüzde 15 daha vergiden muaf taşıt ithal etme imkanı sunulacağını duyurdu.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, yeni teşvik sisteminin detaylarını basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Toplantıda teşviklerde öncelik verilen yatırım alanlarını sıralayan Çağlayan, bunların kültürel varlıklar, demiryolu ve denizyolu, otomotiv, uzay veya savunma sanayii ile Ar-Ge yatırımlarından oluştuğunu ifade etti. Kullanım alanı olarak 50.000 metrekareyi aşan fuar yatırımlarının da öncelik verilen alanlara dahil edildiğini bildirdi.

Çağlayan, bu yatırım konularının hangi bölgelerde yapılırsa yapılsın 5. bölgeye sunulan destek oran ve müddetlerinden faydalanacağını aktardı.

Toplantıda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu içeren 6. bölgede 15 ilin bulunduğunu anlatan Çağlayan, batıdan doğuya yol alan bir yatırımcının her ilerleyişinde yeni bir fırsatla karşılaşacağını dile getirdi. Çağlayan, "6. bölgede desteklenecek yatırımları belirlerken diğer 5 bölgede olduğu gibi selektif davranmadık. 6. bölge yatırımları için başta istihdam destekleri olmak kaydı ile verilen tüm destekleri en büyük oranlarda uyguluyoruz. Ayrıca enerji ve kamu yatırımları dışında bu bölgede yapılacak tüm yatırımlar doğrudan bölgesel teşvik sistemi kapsamında değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

"GÜNEYDOĞU'DA İŞÇİLİK MALİYETLERİN İLE REKABET EDEBİLECEK DURUMDA"

Yeni teşvik sisteminin 6. bölgede istihdamı artırmak için işverenin yükünü indirdiğine değinen Ekonomi Bakanı, şöyle devam etti:

"Bu bölgede yatırımlara 12 seneye kadar Sigorta Primi İşveren Hisse Desteği ve 10 sene Gelir Vergisi Stopajı Desteği ile Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği veriyoruz. Şu an bir asgari ücretli için 1.077 lira ödeyen bir işveren bu desteklerden faydalandığında 677 lira ödeyecek. Yani kur olarak karşılığı 370 dolar. Artık 6. bölgede işçilik maliyetleri bağlamında Çin ile rekabet edebilecek bir durumda."

6. bölgede vergi indirimini yatırımın yüzde 55'ine kadar uyguladıklarını belirten Zafer Çağlayan, "Bunun yüzde 80'ini yatırım döneminde tüm faaliyetlerden elde edilecek gelire uygulanması imkanını da getirdik. Örneğin 1. bölgede faaliyet yürüten bir firma, 6. bölgeye yatırım yaptığı takdirde giderlerinin yüzde 44'üne kadarını yatırım devam ederken ödediği kurumlar vergisinden indirebilecek." dedi.

6. bölgede yatırımcıların yatırımlarında kullanacakları krediler için 900.000 bin liraya kadar faiz desteğinden yararlanabileceğini vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Anılan bölgede yatırımları kredilendirmede ve sigortalamada görülen güçlüklerin farkındayım. Bu sebeple geçtiğimiz haftalarda Bankalar Birliği ve Sigorta-Reasürans Şirketleri Birliği ile bir araya gelip bu sorunları ele aldık. Artık onlar da taşın altına elini koymalı. İnşaallah bu görüşmelere sadık kalacaklar.

Yine organize sanayi bölgelerinde (OSB) Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ve vergi indirimi adına bir alt bölgeye sunulan destek oran ve müddetlerinden yararlanabilecek. Aynı şekilde asgari 5 firmanın bir araya gelmesinde yapılacak yatırımlar da bu kapsamda ele alınıyor. Demir-çelik sektöründe ise Avrupa Birliği (AB)'nin KOBİ tanımlarını temel alacağız. Yani 250'den az elemanın yanı sıra satış hasılatı 50 milyon euro veya mali bilanço değeri 43 milyon euroyu aşmayan firmaları esas alacağız. Böylece daha fazla demir- çelik yatırımcımızı ve ihratçımızı genel teşvik uygulaması kapsamında destekleyeceğiz.

Öte yandan yeni sistemde enerji maliyetlerinin doğrudan desteklenmesine yönelik bir unsura yer vermedik. Onun yerine kalorisi fazla olmayan kömür istihracı ve diğer madencilik faaliyetlerini 5. bölge destekleri ile destekleyeceğiz. Enerji yatırımlarını genel teşvik sisteminden destekliyoruz. Doğalgaza dayalı enerji yatırımlarını ise desteklemeyeceğiz."

YATIRIMLARA BİR AN EVVEL BAŞLAYANLARA EKSTRA DESTEK

Zafer Çağlayan, teşviklere 1 Ocak 2012 tarihinden sonra yararlanılabileceğine temas ederken, şu uyarılarda bulundu:

"Destek oran ve müddetlerinden yararlanabilmeki Çin girişimcilerin elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü 31 Aralık 2013 tarihine kadar teşvik alıp yatırıma başlayan yatırımıcılarımıza destek daha yoğun olacak. 31 Aralık 2013 tarihinde yatırıma başlandığını nasıl belirleyeceğiz? Bunun için belgede kayıtlı sabit yatırım tutarının yüzde 10'u kadar yatırım yapıldığının belgelenmesi yeterli olacak. Bununla 1 Ocak 2014 tarihinden sonra yatırım yapacakların teşviklerden yararlanma oranının 5'er puan gerileyecek, destek müddetinin azalacak."

Zafer Çağlayan, teşvik sistemine sanayi odalarının yanında Kalkınma Ajansları'nı dahil ettiklerini açıkladı.

Yeni teşvik sistemi dahilinde otomobil ithalatında gümrük vergisi muafiyetine gidileceğine işaret eden Çağlayan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Minimum 100.000 adet/sene kapasiteli otomobil yatırımlarında veya kapasitelerini minimum 100.000 adet/sene artıran otomobil yatırımlarında yatırımcılara yüzde 15'i kadar A, B ve C segmentinde taşıt ithal etme hakkı vereceğiz. Ayrıca bu yatırımlarda motor üretimi de yapılması halinde yüzde 15 daha gümrükten muaf taşıt ithal etme hakkı tanıyacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber