'Kumar Çetesi' soruşturması tamamlandı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından aralarında asker, polis ve emekli MİT görevlilerine yönelik yürütülen ?Kumar Çetesi? soruşturması tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından hazırlanan iddianamede Başsavcıvekili Fikret Seçen'in onayının ardından İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Savcı Göktürk tarafından hazırlanan iddianamede yarbay, binbaşı ve astsubay rütbesinde askerler ile polis ve emekli MİT üyelerinin aralarında bulunduğu 17'si tutuklu 72 şüpheli yer alıyor.

İddianamede yer alan şüpheliler ''suç örgütü kurmak, yönetmek, kumar oynatma ve nitelikli yağma? ile suçlanıyor. Yaklaşık 200 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'in onaylamasının ardından, ''futbolda şike'' davasına da bakan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme, önümüzdeki günlerde iddianamenin kabulü veya kabul edilmemesiyle ilgili kararını verecek.

Aynı soruruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu ve özel kaleminde görevli koruması Astsubay Yasin Tekinay hakkında, örgüt lideri olduğu iddia edilen iddianamenin bir numaralı şüphelisi Mahmut İbrahimiye'nin jandarma bölgesinde işlettiği kumarhanalere yapılacak baskınları önceden haber vermek üzere, kendisini Orgeneral yeğeni olarak tanıtan İbrahimiye'ye bağlı bir kişi tarafından rüşvet aldıkları suçuna ilişkin yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle kovuşturma açılmasına yer olmadığına kararı verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber