Çöpten çıkan Atatürk posterlerini baş tacı yaptılar

Adana'da atık kağıt toplayıcıları çöpten buldukları Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerini toplayıp dernek binasında sergiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Atık Kağıt Toplayıcıları Derneği'ne üye atık kağıt toplayıcıları çöplerde ilginç ve manevi değeri yüksek eşyalar buluyor. Çöpten çıkan bazı eşyalar ise atık kağıt toplayıcılarını çok üzüyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün posterlerinin ve kitaplarının çöpe atılması atık kağıt toplayıcılarının tepkisine neden oluyor.

Atık kağıt toplayıcıları çöpten buldukları Atatürk posterlerini de dernek binasında sergiliyor. Dernek başkanı Veysi Güleç, onları çerçeveletip duvarına asıyor. Her gün posterlerin tozunu da alan Güleç, çöpten tarihe dayalı binlerce malzemenin çıktığını bunların başında da bu ülkenin önderi olan Atatürk posterlerinin çıktığını söyledi. Çöpten çıkan Atatürk posterinin bir kağıt parçası olmadığını onun bu ülkeyi koruyan ve kendilerini bu duruma getiren bir önder olduğunu ifade eden Güleç, "Biz bunların çöpe atılmasını istemiyoruz. Biz bunları korumak zorunda kalmayalım. Biz vatandaşımızdan bunları ilgili sivil toplum kuruluşuna vermelerini istiyoruz" dedi.

Atatürk posterini çöpe atan kişinin duyarsız olduğunu söyleyen Güleç şunları kaydetti:

"Bu kişiler duyarsız olmasa Atatürk posterlerini çöpe atmaz. Bu bir kağıt parçası değil. Bunu atan Atatürk'ü bir kağıt parçası olarak görüyor. Bu durum vicdanları sızlatıyor. Atatürk ve Atatürk gibi binlerce önderimiz tarihimiz çöpe atılıyor. Atatürk'ün mecliste hiç durmadan okuduğu Nutuk eseri bile çöpten çıktı. Biz diyoruz ki insan emeğine göre, önderliğine göre geçmişine göre onu çiçek gibi sevmeliyiz ve korumalıyız."

18 yıldır atık kağıt toplayıcılığı yapan ilkokul mezunu Fikret Duran (45), çöpten vicdanları sızlatan malzemeler çıktığını belirterek, "En çok Kur-an'ı Kerim, ekmek ve Atatürk posteri gördüğüm zaman üzülüyorum. Çöp toplarken aklınıza gelebilecek her şeyi buluyoruz. Biz bunların aslında değerlendirilmesini istiyoruz. Bu durumun kültürümüze sahip çıkmadığımızı gösteriyor. Ülkemizin kurucusu olduğu için ister istemez çöpte Atatürk posteri görünce üzülüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber