TCDD'de tuvalet kağıdı sıkıntısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Aydın Gar Müdürü Muharrem Bilici, "Bir istasyonda astığımız kağıt ikinci istasyona geldiğimizde yok oluyor. Ne olur vatandaşlarımız tren tuvaletlerindeki kağıtları inerken yanında götürmesin" dedi.

TCDD olarak hizmet kalitesini yükselttiklerini ve yolcu taşımacılığı yapan tüm vagonların ekspres vagonlardan oluştuğunu ifade eden Aydın Gar Müdürü Muharrem Bilici, Aydın'da trenle yolculuk yapan kişi sayısında ciddi miktarda artış olduğunu söyledi. 2005 yılının ilk 6 ayında Aydın Garı'nda 150 bin kişinin trenle yolculuk yaptığını, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 126 bin olduğunu ifade eden Bilici, "Aydın istasyonundan günlük 16 yolcu, 4 yük treni olmak üzere toplam 20 tren hareket ediyor. Geçen yıl Aydın-İzmir ve Aydın-Denizli arası yolculuk 3 YTL 25 YKr iken, fiyat bu yıl 4.5 YTL'ye yükseldi. Yapılan zamma rağmen hizmet kalitesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşlarımızın trene olan rağbeti arttı" diye konuştu.

Bazı kendini bilmez yolculardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını da belirten Bilici, vatandaşların trenleri kendi aracıymış gibi görüp hor kullanmamalarını istedi. En büyük sorunu tuvaletlerde yaşadıklarını ifade eden Bilici, "Geçtiğimiz yıllarda yolcuların daha huzurlu seyahat etmeleri için tuvaletlerimize çeki düzen verdik. Ve tuvaletlerimizde kağıt bulundurmaya başladık. Ancak bazı yolcular tuvalet kağıtlarını alıp götürmeyi alışkanlık haline getirdi. Aydın'da trenin tuvaletlerine astığımız rulo kağıtlar, Umurluya veya İncirliova'ya varmadan rulosuyla birlikte yok oluyor. Yani birileri bunları alıp götürüyor. Ne olur yolcularımız tuvalet kağıtlarımızı götürmesin. Hem kurum zarara uğruyor, hem de yolda tuvaleti kullanması gereken diğer yolcularımız mağdur oluyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber