Çiftçi buğdaydan beklediği verimi alamadı

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki çiftçiler, bu yıl yağışın az ve havanın sıcak olması nedeniyle buğdaydan beklediği verimi alamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehirde çetin geçen kışın ardından yağmurun az yağması nedeniyle buğdayların tarlalarda susuz kalması sonucu gelişemediğini ve bu yüzden bekledikleri verimi alamadıklarını kaydeden çiftçi Mesut Aydoğan, normalde dönüm başına 20 teneke buğday aldıklarını söyledi. Bu yıl yağışın az olması nedeniyle önümüzdeki ay hasadı yapılacak olan buğdayın dönümünden en fazla 10 teneke buğday alabileceklerini ifade eden Aydoğan, ?Bu yıl malum kışımız çok sert ve karlı geçti. Hal böyle iken buğdaylarımız uzun süre güneş yüzü görmedi. Bunun yanında uzun süre toprak altında kalan ve soğuktan etkilenen buğday tohumları haliyle karın kalkmasından sonra çürüdü. Toprakta geriye kalan buğday taneleri ise yeterli yağış olmaması nedeniyle yeşermezken, yeşeren tohumlarda susuzluktan başak açamadı? dedi.

Buğdaydan bu yıl beklenenin çok altında bir verim aldıklarını dile getiren Aydoğan, son umut olarak önümüzdeki aylarda hasadını yapacakları buğdayın giderlerini karşılamasını umduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber