İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk bilim adamı ABD'de ?en başarılı yabancı' öğretim üyesi adayı gösterildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin en başarılı yabancı öğretim üyesi olarak aday gösterildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 10:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Türk bilim adamı ABD'de ?en başarılı yabancı' öğretim üyesi adayı gösterildi

Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman, 'Koldyke Fellowship for Social Entrepreneurship in Primary and Secondary Education' tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin en başarılı yabancı öğretim üyesi olarak aday gösterilerek, finale kalmaya hak kazandı.

Illinois Eyaleti'nde yer alan kurumun üyeleri tarafından finale seçilen İşman, özellikle Türkiye'de ve dünyada gerçekleştirdiği çeşitli bilimsel etkinliklerle bu ödülü almaya önemli derecede yaklaştı. Prof. Dr. İşman, genel koordinatörlüğünü yaptığı Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı, Uluslararası Eğitimde Yeni Ufuklar Konferansı, Uluslararası Bilim, Teknoloji ve Mühendislik Konferansı ve Uluslararası Uzaktan Eğitim Konferansı ile dünyada SAÜ'nün ve Türkiye'nin ismini tanıtarak çeşitli çalışmalarda bulundu.

Prof. Dr. Aytekin İşman, daha önceleri Türkiye'de düzenlediği bu konferansları 2012 yılından itibaren yurt dışında düzenlemeye başlamış ve özellikle konferanslarda kadın eğitimine verdiği değerle ve seçtiği kadın çağrılı konuşmacılarla Koldyke Kurumu'nun dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Prof. Dr. İşman editörlüğünü yaptığı ve SSCI'da yer alan Turkish Online Journal of Educational Technology (TOJET) dergisi ve The Online Journal of New Horizons in Educations (TOJNED) ve The Online Journal Science and Technology (TOJSAT ) dergileri ile de akademik camiaya hizmet ediyor.

Prof. Dr. Aytekin İşman, proje yürütücülüğünü üstlendiği USDEC ve INTIMETS yoğun programları ile de Avrupa'dan 10 ülke ile işbirliği yürütmekte ve yurt dışında düzenlenen TEACHWISE Projesi'nde de eş koordinatör olarak görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber