8 yaşındaki kız çocuğuna diş muayenesi yapılmadığı iddiası

Fethiye'de ailesi tarafından Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne muayene için getirilen 8 yaşındaki kız çocuğuna fotoğraflı kimliğinin bulunmadığı gerekçesiyle muayene edilmedi iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; Cuma-Zühal Türkcanoğlu çifti, 8 yaşındaki kızları İsra'yı dün akşam saatlerinde dişinde apse olması nedeniyle Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne götürdü. Görevli diş hekimi, İsra'nın nüfus cüzdanını istedi. Baba Cuma Türkcanoğlu ile Zühal Türkcanoğlu, kendi kimliklerini gösterdi. Bu arada yanlarında bulunan nüfus kayıt örneğini de göstererek İsra'nın kendi kızları olduğunu kanıtlamaya çalışan Türkcanoğlu çifti, TC numarasını da göstermelerine rağmen diş hekimi bakmayınca Fethiye Emniyet Müdürlüğü Günlükbaşı Polis Merkezi'ne müracaat ederek, tutanak tutulmasını istedi.

Polis görevlilerinin tutanak tutmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söylen Cuma Türkcanoğlu, ?Kızımın dişi apse yaptı. Bu merkeze geldik. Nüfus müdürlüğünden onaylı, resimli nüfus cüzdanı istediler. Biz kendi nüfus cüzdanlarımızı gösterip, yanımızdaki nüfus kayıt örneğini sunduk. ?Resimli nüfus cüzdanı getireceksiniz' diyerek, çocuğun mezhebini bile sormaya başladı. Muayene yapmadı. Polise başvurdum, tutanak tanzim ettirdim. Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na da suç duyurusunda bulunacağım? dedi.

Anne Zühal Türkcanoğlu da ?Kızımı muayene ettiremedik. Dişinde apse vardı. Acı çekiyordu. Eşim ve ben çalıştığımız için bu saatte gelebildik. Kızımın kimliği olmadığı gerekçesiyle muayene etmediler? diye konuştu.

Diş tedavisi yapılmayan 8 yaşındaki İsra Türkcanoğlu ise, şunları söyledi: ?Dişimde apse oluştu. Muayene olmaya geldik. Kimliğim olmadığından muayene etmediler?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber