İzci adaylarına jandarmadan tanıtım

Bursa'da Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nı ziyaret eden Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları tanıtım gösterileriyle küçük izci adaylarının büyük beğenisini topladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İzcilik Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nı ziyaret eden Osmangazi İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri, izcilik eğitimi alan 10-17 yaş arası 400 izci adayına, jandarmanın yapmış olduğu faaliyetleri yaptıkları gösterilerle anlattı.

Kendi birimler hakkında öğrencilere bilgi veren Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bircan Karakaya, "Polis ekiplerinin kent merkezlerinde sağladığı asayişi jandarma köy ve il merkezine yakın yerleşim alanlarında sağlıyor. Bizlerin de onlar gibi araçlarımız, köpeklerimiz, her türlü donanımız var. Ayrıca yolları engebeli olan yerlere ulaşmamız için atlarımız ve arazi araçlarımız da bulunuyor" diye konuştu.

Müzik, el sanatları, halk oyunları, binicilik, okçuluk, bisiklet, dağcılık, amatör telsiz eğitimi ve işaretler eğitimi gibi birçok alanda derslerin verildiği kampta, jandarmanın yaptığı gösteriyi hayranlıkla seyreden öğrenciler, özellikle atlı jandarma ve köpek timinin gösterilerini büyük bir dikkatle izlediler.

Kamptaki öğrencilerin özellikle afet eğitimi, telsiz kullanma gibi birçok eğitim aldığını ve olası bir afet durumunda yetişkin bir insandan daha donanımlı olduklarını dile getiren Kamp Müdürü Mustafa Altay, "Çocukların modern hayattan uzakta, doğayla iç içe bir hafta geçirmelerini sağlıyoruz. Olası bir afet durumunda öğrenciler burada aldıkları eğitim sayesinde neler yapılması gerektiğini biliyor hale geliyorlar. Ayrıca çocukların burada öğrendiklerini pekiştirmeleri için yıl içerisinde belirli aralıklarla tekrar toplanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber