Kadıköy Köprüsü bakıma alındı

Mersin'in Mut ilçesini, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlayan Kadıköy Köprüsü bakıma alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Mut ilçesini, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlayan Kadıköy Köprüsü bakıma alındı. Daha önce köprü ayaklarındaki çökmeler nedeniyle ulaşıma kapatılan köprünün, bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Pirinç Suyu Irmağı üzerinde kurulu bulunan ve Kadıköy sınırları içerisinde 1943 yılında inşaa edilen ve Roma Dönemi'ne ait olduğu belirtilen Kadıköy Köprüsü'nde bir süre önce köprünün beton bölümündeki ayaklarında yaşanan çökme ve duvarlardaki yıkılma nedeniyle yaya ve araç geçişine kapatılmıştı. Uzmanların raporu doğrultusunda bakıma alınan köprüdeki çalışmalar da başlatıldı.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Kadıköy Köprüsü'nün ayaklarının çökmesi sonucu yapılacak olan çalışmalar hususunda Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile birlikte köprüde incelemelerde bulundu. Kaymakam Şahin, burada yapmış olduğu açıklamasında ise; vatandaşların mağdur olmaması için geçici tali yolun çalışması hususunda yetkili personele özverili bir şekilde çalışarak trafik akışının sağlanmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber