Çetinsaya: Engelli öğrencilerimiz için yükseköğretim harçlarında indirim talep ettik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bu sene engelli öğrenciler için yükseköğretim harçlarında indirim talep ettiklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile YÖK arasında işbirliği ve eş güdümün sağlanmasına yönelik protokol, Bakan Fatma Şahin ile YÖK Başkanı Çetinsaya'nın katıldığı törenle imzalandı.

Çetinsaya, protokol imza töreninde üniversite harçlarına ilişkin açıklama yaparak,bu konuda önce YÖK'te görüşme yaptıklarını, daha sonra konuyu Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini, ardından da Bakanlar Kurulu'nda karar verildiğini anlattı.

''Bu sene engelli öğrencilerimiz için yükseköğretim harçlarında indirim talep ettik'' diyen Çetinsaya, ''Öğrencilerimize daha büyük imkanları sunabilmek açısından sizin de desteğinizi bekliyoruz Bakanlar Kurulu'nda. Bu manada önümüzdeki dönemde iyileştirmeler devam edecek'' şeklinde konuştu.

-Bütünleme kararı-

Gazetecilerin, bütünlemelerin tüm üniversitelerde uygulanmasına ilişkin karara yönelik sorusu üzerine Çetinsaya, son 6 aydır bölge toplantıları yaparak öğrenci temsilcileriyle görüştüğünü belirterek, çeşitli konularda öğrencilerden talepler geldiğini söyledi.

Bu talepler arasında bütünleme ve yaz okuluyla ilgili konuların da yer aldığını belirten Çetinsaya, ''Öğrenci arkadaşlarımız bu konuda çok çeşitli mağduriyetlerini ilettiler. Biz bu talepleri incelediğimizde öğrenci arkadaşlarımızın oradaki mağduriyetlerini gördük'' dedi.

Bütünlemenin tüm öğrencilere tanınması gerektiği konusunda mutabakata vardıklarını ifade eden Çetinsaya, ''Bu kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor. 2011-2012 öğretim yılında da uygulanacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber