Çöpe atılan Atatürk posteriyle ilgili okul müdürü hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çöp kutusunda bulunan Atatürk posterleri ile ilgili 2 ayrı koldan inceleme başlatıldığı öğrenildi. AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, yaşananların affedilmeyecek bir ihmal olduğunu söyledi.

Bazı basın yayın organlarında 'Atatürk fotoğraflarını çöpe attılar' başlığı ile çıkan haberlerle ilgili AK Parti Muğla milletvekillerinden ortak bir açıklama geldi. Bazı sivil toplum örgütlerinin konuyla ilgili olarak hiçbir şey yapılmadığı şeklindeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığını aktaran vekiller, olayın ulusal basına yansımadan soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Olayın tamamen bir cehalet ve hatayla işlendiğinin anlaşıldığını aktaran AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, asla affedilemeyecek bir ihmal sonucu meydana gelen bu vahim olaydan siyasi bir malzeme çıkarmaya çalışmanın kimseye yarar sağlamayacağını belirtti.

Eğitim ve öğretim kurumlarında cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletin manifestosu olan İstiklal Marşı'na yönelik hiçbir saygısızlığın karşılıksız bırakılmayacağını dile getiren Boğa, hata ve ihmali olanlarla ilgili gerekli işlemin yapıldığını hatırlattı.

Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden'in ortak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu haber henüz ulusal basına intikal etmeden yerel medyada yer aldığı 14 Haziran 2012 tarihinde Fethiye Kaymakamlığı'nın aynı tarih ve 5078 sayılı makam onayı ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve idarecileri hakkında inceleme, gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere 2 adet muhakkik görevlendirilmiştir. Konu daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne intikal etmiş ve 20 Haziran 2012 tarih ve 14486 sayılı Muğla Valiliği makam onayı ile konunun incelenmesi ve varsa, sorumlular hakkında inceleme-soruşturmanın yapılması için iki adet İl Milli Eğitim Denetmeni görevlendirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber