Gönüllü Eskişehirliler aranıyor

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla yapılan çalışmalara, Eskişehir Valiliği bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valiliğin organizesinde oluşturulacak proje ile ?Gönüllülük Uygulaması' başlatıldı. Bu bağlamda, yurt dışından gelecek misafirlerin konaklatılması, kültür?sanat etkinlikleri ve yapılacak süreçlerin belirlenmesi süreçlerinde gönüllü olabilecek Eskişehirli vatandaşlar aranıyor.

2013 yılı Türk Kültürü Başkenti olarak seçilen Eskişehir'de, 2013 yılı içerisinde, birçok sanatsal ve kültürel etkinlik, uluslararası katılımlarla gerçekleştirilecek. Yıl boyu Türk cumhuriyetlerinden sanatçıların yanı sıra, devlet başkanları, bilimsel toplantılar ve sanatsal etkinlikler için bölge ülkelerinden ve dünyadan birçok bilim insanı Eskişehir'de ağırlanacak.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ciddi bir fikir ve organizasyonel hazırlığın sonuçlarıyla çalışmaya başlayacağını belirten Vali Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir gönüllülerinin Kültür Başkenti olmanın önemli unsurlarından biri olacağını kaydetti. Vali Koçdemir, "Hem yapılacak projelerin tespitinde, hem faaliyetlerin icrasında hem de gelen misafirlere Eskişehir'in ve Türkiye'nin tanıtılıp, yaşatılmasında gönüllüler hayati bir fonksiyon üstlenecekler.? diye konuştu.

Gönüllülerin gerekli hazırlıkları yapabilmelerini, ihtiyaçların tespit edilmesini ve giderilmesini mümkün kılmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Koçdemir, Eskişehirlilerin yaygın katılım gerçekleştireceklerine inandıklarını belirtti.

Diğer yandan, Eskişehir'deki Gönüllülük Uygulamalarında yer almak isteyenlerin www.eskisehir2013.org.tr/gonulluluk adresinden başvuru formunu doldurarak Gönüllü Eskişehirli olabilecekleri açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber