2004 KPSS Puanı İle Atananlar Tercih Yapamayacak

2004 KPSS'ye girmiş ve sınavdan aldığı puan ile bir kamu kurumuna yerleştirilmiş olan bir aday, bu memur yerleştirmesine katılamayacaktır. Bu husus sadece ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler için geçerlidir. Bu yılki kılavuzda yapılan açıklamaya göre bu kişiler tercih yapsa ile yerleştirme işlemlerine alınamayacaktır. Ancak, daha önce 2004 KPSS puanı ile bir yere yerleşmiş olup da görevine başlamayanlara, yerleştirildikleri kamu kurumundan bir resmi belge almaları gerekmektedir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM KILAVUZUNDA YER ALAN MADDE

1.5 2004-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum veya kuruluşlarının kadrolarına veya pozisyonlarına yerleştirilen ve atanan adayların, 2005-KPSS yerleştirme işlemleri için tercih yapma hakları bulunmamaktadır. Bu adaylar, 2005 Kamu Personel Tercih Formu ile yerleştirme işlemlerine başvurmuş olsalar bile yerleştirme işlemine alınmayacaklardır. Ancak, daha önce yerleştirmesi yapılmış, fakat ataması yapılamamış olanadayların, yerleştirildikleri kurumlardan alacakları bir resmi belgeyi, bu Kılavuzdaki ?Genel Amaçlı Dilekçe Örneği? ekinde, 15 Temmuz 2005 tarihine kadar ÖSYM'ye ulaştırmaları halinde, bu adaylar yerleştirme işlemlerine alınabileceklerdir. Bu resmi belgenin işleme konulabilmesi için yerleştirmenin yapılmış olduğu kurum veya kuruluşun bu belgede atama işleminin gerçekleşmediğini açık olarak belirtmesi zorunludur. Adaylar, daha önceki yerleşme durumlarını http://www.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edebileceklerdir.

Soru 1: 2002 KPSS ile bir kamu kurumuna yerleştim. Ama ben 2004 KPSS'ye de girmiştim. Tercihte bulunabilir miyim?

Evet tercihte bulunabilirsiniz. Ancak, yerleştirmenizin yapılması halinde kurumunuzun muvafakat vermesi gerekmektedir. İstifa ederek geçemezsiniz. İstifa edip geçmeniz ve bu durumun tespiti halinde görevinize son verilir.

Soru 2: 2004 KPSS'ye girdim. 2004 KPSS puanım ile Türkiye İş Kurumu aracılığıyla bir kamu kurumuna işçi olarak yerleştim. Tercihte bulunabilir miyim?

Tercihte bulunabilirsiniz. Sınırlama sadece ÖSYM'nin yaptığı yerleştirmelere ilişkindir. Siz işçi olarak çalıştığınız için bir kamu kurumuna memur veya sözleşmeli olarak atanırsanız istifa ederek hak kazandığınız kadroda göreve başlayabilirsiniz.

Soru 3: Bir askeri kuruma memur olarak atandım. Tercihte bulunabilir miyim?

Askeri kurumlar memurlarını 2004 KPSS'ye göre ama kendileri yazılı ve sözlü sınav uygulayarak almıştır. Yani askeri kurumlar ÖSYM aracılığı ile memur almamıştır. Bu nedenle tercihte bulunabilirsiniz. Ancak herhangi bir kadroya yerleşemeye hak kazanmanız halinde muvafakat alarak geçmeniz gerekmektedir.

Soru 4: 2004 KPSS ile Adalet Bakanlığına zabıt katibi olarak atandım. Tercihte bulunabilir miyim?

Adalet Bakanlığı memurlarını 2004 KPSS'ye göre ama kendileri yazılı ve sözlü sınav uygulayarak almıştır. Yani Adalet Bakanlığı ÖSYM aracılığı ile memur almamıştır. Bu nedenle tercihte bulunabilirsiniz. Ancak herhangi bir kadroya yerleşemeye hak kazanmanız halinde muvafakat alarak geçmeniz gerekmektedir.

Soru 5: 2004 KPSS'ye lisans mezunu olarak girdim. Mühendisim. Ama 2004 KPSS puanım ile bir kamu kurumuna "Anbar Memuru" olarak atandım. Şimdi mühendis kadrolarını tercih edemeyecek miyim?

Siz yerleştirildiğiniz için bir daha tercih yapamazasınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber