Kalbi delik olan Urfalı Mehmet, Konya'da şifa buldu

Mevsimlik tarım işçisi olarak Şanlıurfa'dan Aksaray'a gelen Soylu ailesinin 4.5 yaşındaki oğlu Mehmet Soylu, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da tarım işçisi olarak çalışan Şanlıurfalı Soylu ailesinin 4.5 yaşındaki oğulları Mehmet Soylu, oyun oynarken eli ve yüzünün şişmesi üzerine ailesi tarafından Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradan Konya'ya sevk edilen küçük Mehmet Soylu, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Selçuklu Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapılan tetkiklerde küçük çocuğun kalbinde delik olduğu belirlendi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Mehmet Soylu'nun kalbindeki delik kapatıldı.

Selçuklu Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Öç, Mehmet'in ameliyatsız sağlığına kavuşmasının mümkün olmadığını belirterek, ?Ailesinin onayı alınarak ameliyata karar verildi. Yaptığımız ameliyatla kalbindeki deliği kapatıp, damarındaki darlığı giderdik. 2 gün yoğun bakımda tedavisini sürdürdüğümüz hastamızı daha sonra servisimize aldık. Herhangi bir problem yok. Yakında taburcu etmeyi planlıyoruz.? dedi.

Şanlıurfa'dan Aksaray'a 5 yıldır mevsimlik tarım işçisi olarak geldiklerini belirten 30 yaşındaki anne Aysel Soylu, ?Oğlumun kalbindeki delik zamanla büyümüş ve damarlarını tıkamaya başlamış. Aksaray'da hastaneye götürdük. Oradan buraya gönderdiler. Burada ameliyatsız iyileşmesinin mümkün olmayacağı söylendi. Doktorların önerisi üzerine eşimle birlikte karar vererek ameliyatı kabul ettik. Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini belirttiler. Oğlum sağlığına kavuştuğu için mutluyuz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber