Yaka Mahallesi'ne 26 kilometrelik kanalizasyon hattı yapıldı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yaka Mahallesi'ne 26 kilometre kanalizasyon hattı döşendiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberindekilerle Yaka Mahallesi'ne giderek muhtar Abuzer Yiğit'ten mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Çakır, Yaka Mahallesi'nin en büyük sıkıntılarından biri olan kanalizasyon alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 26 kilometre kanalizasyon şebeke hattı döşendiğini kaydeden Çakır, bu çalışmalar sırasında yolların yıprandığını belirtti.

Yaka Mahallesi'ne yeteri miktarda içme suyu verilmesine rağmen, mahallede yaşanan su sorununun kaçak su kullanımından kaynaklandığını dile getiren Çakır, ''Kaçak su kullanımına kesinlikle taviz vermiyoruz. Yaka Mahallesi'nde yaşanan içme suyu sorunu da bazı kaçak kullanımlardan kaynaklanmaktadır. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan kaçak kullanım yapanları ihbar etmelerini ve buna izin vermemelerini bekliyoruz.'' dedi.

Malatya Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çakır, ?Yaka Mahallesi'nde eksik olan önemli konulardan biri de bu bölgede Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanların olmaması. Gençlere, öğrencilere ve hanımlara yönelik bir takım faaliyetlerin yapılabileceği bir mekanın Yaka Mahallemize kazandırılması için çalışmaları en kısa süre içerisinde başlatacağız. Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir semt konağı veya çok amaçlı sosyal tesisi Yaka Mahallesine kazandıracağız.? dedi.

Başkan Çakır, ?Temizlik konusunda Malatya genelinde büyük bir çalışma başlattık. Göreve geldikten sonra Malatya genelinde binin üzerinde çöp konteyneri dağıttık. Eksik olan yerlere dağıtılmak üzere 300 tane çöp konteyneri daha alıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber