İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Matematik öğretmeni müdür yardımcılığı davasını kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Mazıdağı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi müdür yardımcılığına; biri matematik öğretmeni diğer mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeni olmak üzere iki öğretmen başvurmuştur.

Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atanma ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesinin değişik (ç) bendinde "Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanılabilecek bir alan öğretmeni olmak" hükmü yer almaktadır.

Matematik öğretmenin puanı 72,727 iken mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeninin puanı 71,717'dir. Ancak yönetmelik hükmü kapsamına girdiği düşünülerek mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmenine 5 ek puan verilmiştir. Sonuçta da mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeni müdür yardımcılığına atanmıştır.

Matematik öğretmeni tarafından açılan davada, mahkeme, Mardin Mazıdağı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde hangi derslerin okutulduğunu sormuştur. Gelen cevapta meslek dersi olarak metal teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, bilişim teknolojisi ve kimya teknolojisi derslerinin ayrıca branş dersi olarak matematik dersinn de aralarında bulunduğu 11 adet dersin okutulduğu belirtilmiştir.

Mahkeme bu cevaba binaen, mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeninin ek puan alamayacağını karar vermiş ve mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeninin atama işlemini iptal etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber