Ahiler Kalkınma Ajansı kalkınma sohbetleri başladı

Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Sohbetleri'ne Nevşehir'in Uçhisar beldesinde gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk toplantı, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Aksaray Üniversitesi rektör yardımcıları, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu yöneticileri ve bölge üniversiteleri akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

?Bölge üniversiteleri ve ajans işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın ivme kazanmasını sağlamak, sürdürülebilir, özgün ve çok yönlü kalkınma yaklaşımlarını tartışarak bölge için ortak bir kalkınma anlayışı geliştirmek için yapılması gerekenler? konulu toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, üniversitelerin önemini vurguladı. Vali Savaş, ?Bilim; tüm doğanın, evrenin anlaşılması olarak tanımlanırsa, insanın hem kendi, hem doğa hem de evren ile ilişkisini bilimsel olarak anlamada üniversiteler önemlidir.? dedi.

Toplantı sonunda, kalkınma sohbetlerinin bölgede devamlılığı ve etkinliği konusunda yapılması gerekenler tartışıldı. İki ayda en az bir kez gerçekleştirilmesi planlanan kalkınma sohbeti toplantıları için tartışılacak konuların önceden belirlenerek ilgili akademisyenlere gönderilmesine karar verildi. İlgili tüm kesimlerin davet edileceği toplantıların bölge üniversitelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi de kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber