Sağlıklı bireyler 3 ayda bir kan verebilir

İç Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Kan Bağış Uzmanı Coşkun Açıkgöz, kan bağışında bulunmanın insanlık görevi olduğunu belirterek, sağlıklı her bireyin 3 ayda bir kan verebileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı İç Anadolu Bölge Merkezi tarafından Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde 25 Haziran Pazartesi günü kan bağışı kampanyası düzenlenecek. Boğazlıyan halkının daha önce yapılan kampanyalara ilgi gösterdiğini kaydeden Açıkgöz, "Kan bağışında bulunan bir insan başka bir insanın hayatının kurtulmasına yardımcı olduğunu unutmamalıdır. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan verebilir." dedi.

Açıkgöz, düzenlenecek kan bağışı kampanyasına ilçe halkı ile birlikte Boğazlıyan Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve müftülük kurumlarından da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kızılay Şube Başkanı Kamber Oğuzer ise Türkiye ve dünyada kimin başı dara düşse yardımına ilk koşan kuruluşların başında Türk Kızılayı'nın geldiğini kaydetti. Oğuzer, "Kızılay, Türkiye'nin gururudur. Ülkemizin ve dünyanın dört köşesinde Kızılay'ın yardım elini görürüz. O yüzden tüm halkımızı kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber