Diyanet 1000 mele atadı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar atanan melelerin 800'ünün imamhatip, 200'ünün Kuran kursu öğreticisi olarak istihdam edileceğini açıkladı
Diyanet İşleri Başkanlığı, doğu ve güneydoğu illerine yönelik başlattığı 'mele' projesi kapsamında ilk atamaları yaptı. Diyanet bu bölgelerde çalışmak üzere bin 'mele'nin atamasını gerçekleştirdi. Bölgede 'mele', genelde 'molla' denilen ve taşrada vatandaşların din konusunda görüşlerine başvurduğu kişiler olan melelerin 800'ünün imam-hatip, 200'ünün Kuran kursu öğreticisi olarak istihdam edileceği bildirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, AA'ya yaptığı açıklamada, kamuoyuna "mele alımı" diye yansıyan alımların aslında bin kişilik istisnai sözleşmeli personel ataması olduğunu belirtti. "6 bin civarında müracaat oldu. Bu müracaatlar, 9 ayrı komisyonda sınava tabi tutuldu" diyen Özafşar, mülakat şeklinde yapılan sınavda, din bilgisi yeterliliği, Kuran-ı Kerim becerileri ve din dili bilgisinin ölçüldüğünü kaydetti.
DOĞU VE GÜNEYDOĞU
Özafşar,bin kişilik kadronun, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere en fazla ihtiyaç duyulan 39 ile dağıtıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Sınav münasebetiyle gördük ki örgün eğitim dışında farklı eğitim imkânlarından yararlanarak din eğitimi alanında kendini yetiştiren epey vatandaşımız var. Yurtiçinde, yurtdışında, herhangi bir eğitim kurumunda eğitim almış olabilir. Özel şahıslardan eğitim almış olabilir. Bunu belgelemesini istedik ve belgesi olanları kabul ettik." En çok imam hatip 104 kişiyle İstanbul'a atanırken, Batman ve Van 57'şer, Diyarbakır 52, Siirt 49, Şanlıurfa 45, Şırnak 38, Mardin ve Muş'a 36 kişiyle en çok imam hatip yerleştirilen iller oldu. Trabzon 25, Rize 13, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır 12'şer, İstanbul ise 11 kişiyle en çok Kuran kursu öğreticisi yerleştirilen iller arasında yer aldı.