En büyük konfederasyon başkanının düzeyi...

Toplu sözleşme görüşmeleri, geçtiğimiz ay hepimizin gözleri önünde yaşandı. Süreç sonunda, memurları temsil makamında Ahmet Gündoğdu olduğu için de, Gündoğdu'yu eleştirdik ve süreci iyi yönetemediğini belirttik. Ancak Gündoğdu, süreci iyi yönetmediği yönündekit espitlere "Memurlar.net Kamu-Sen ve KESK'i yönetiyor, Memur-Sen'i yönetemediği için bize saldırıyor" gibi ilkokul müsamereleri düzeyinde cevaplar vermektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu sözleşme görüşmeleri bittikten sonra, memurlar.net'te iki değerlendirme yapıldı. İlk değerlendirmede, memurları temsil eden Ahmet Gündoğdu'nun süreci iyi yönetmediği için istifa etmesi gerektiğini belirttik. İkinci değerlendirmede ise Faruk Çelik'in önceki bakanlara göre başarısız bir toplu sözleşme yürüttüğüne dikkat çektik.

Hatırlanacağı üzere, Kamu Görevlileri Hakem Heyetinin görüşmeleri devam ederken bir öneride bulunmuştuk. "Görüşmelere girilmesin ve sorumluluk siyasi iradenin üzerinde kalsın." Önerilerimizi de, biri hariç, konfederasyon başkanlarıyla paylaştığımızı belirtmiştik. Biri hariç diyoruz zira Gündoğdu görüşmek dahi istememişti.

Burada şunu söylemek gerekiyor: Paylaştığımız öneri çok dahiyane bir öneri değildir. Zira, Kanun metni açıktı ve toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde karar alınamıyordu. Konfederasyonlar da bunu en başından beri biliyordu. Memurlar.net'te yapılan haber, sadece kamuoyu baskısı oluşturulmasına hizmet etmek için yapıldı. Bize göre doğru olan buydu ve bu öneriyi haberleştirdik. Buna değer verip vermemek herkesin kendi takdiridir.

Ancak, bu önerinden yola çıkıp "Memurlar.net Kamu-Sen ve KESK'i yönetiyor, Memur-Sen'i yönetemediği için bize saldırıyor" demek yakışır mı? Böyle bir düzey olabilir mi?... "Hayır bu öneriye şu şu açılardan katılmıyoruz" dersiniz, olur biter.

Memurlar.net olarak bugüne kadar yüzlerce öneride bulunduk. Yüzlerce kamu kurumu da önerilere değer verip hayata geçirdi. Kimse Başbakanlığı da, Milli Eğitim Bakanlığını da memurlar.net yönetiyor demedi. Buradaki rolümüz kamuoyu baskısı ile güzel önerilerin hayat bulmasına imkan sağlamaktır.

Bu nedenle bir konfederasyon başkanının ve üstelik en büyük üyeye sahip bir konfederasyon başkanının "Memurlar.net Kamu-Sen ve KESK'i yönetiyor, Memur-Sen'i yönetemediği için bize saldırıyor" şekilde cevaplar vermesi hoş değildir. Yakışmıyor.

Gündoğdu bu söylemi bir aydır sürekli tekrarlamaktadır. Bugünkü Milat gazetesi röportajında da yine bu söyleme sarılmaktadır. Dün Olay TV adlı Bursa yerel televizyonundaki programa katılan il temsilcisi de aynı söyleme sarılmaktadır.

Gündoğdu ve bazı yöneticilerin şunu bilmesi gerekmektedir: Hitap edilen kamuoyunun; yüzde 80'i lisans mezunu ve çoğunluğu öğretmenlerdir. Kimsenin hem zekamızı hem de halkın zekasını hafife almasına tahammül edemeyiz. Ahmet Gündoğdu, süreci nasıl yönettiğine yönelik itirazlara ve eleştirilere verebileceği bir cevap var ise sadece bunu vermelidir. Bunun dışındaki söylemler kahve muhabbetin öteye gitmez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber