Mağara besiciliğinden modern besiciliğe geçiliyor

Şanlıurfa'da mağara besiciliğinden modern besiciliğe geçiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük bölümü Şanlıurfa'nın güney batısında bulunan yaklaşık 400 mağara boşaltılıyor. Mağaradaki büyükbaş hayvanlar Besi OSB'de toplanıyor.

Şanlıurfa merkez Keberli ve Çalışkanlar köyü mevkiinde 2. OSB bitişiğinde olan Besi OSB 106 bin kapasiteli büyükbaş hayvan için hazırlanırken 5 bin kişinin bu Besi OSB'de istihdam edileceği kaydediliyor. Besicilik alanında modern bir alan oluşturularak hayvancılığın ülke ekonomisi, insan sağlığının korunması ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Besi OSB Başkanı Abdullah Şıldır, modern besiciliği ana ilke kabul ederek, mesleki ve toplumsal tüm hareketlerde etkin rol oynamak istediklerini söyledi.

Milli hedefleri gerçekleştirmeyi istedikleri ifade eden Başkan Şıldır, sektördeki teknolojik gelişmelerin takip ederek modern besi çiftlikleri oluşturmayı hedeflediklerini aktardı. Dış pazarlara erişim ve rekabet düzeyinin güçlendireceklerini kaydeden Şıldır, besicilik alanında sağlanacak yeni iş olanakları ile bölgenin istihdamının arttırılacağını söyledi. Beş yüz otuz iki işletme sayısına sahip olan Besi OSB, 5 bin metre kare alana sahip olacağını dile getirdi.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Besi OSB'de hayvancılık faaliyetlerinde ırk ıslahı, kaba yem üretiminin artırılması, hayvan borsası, kesim hane ve soğuk hava depoları, süt işleme tesisleri benzeri sanayi tesisleri faaliyete geçeğini aktaran Başkan Şıldır, bu OSB'de 5 bin kişiye aş sağlayacağının altını çizdi. Şıldır, Kaçak ve kontrolsüz hayvan ithalatına engel olmak, bölgenin çevresinde bulunan alanlarda yem üreticiliğinin de özendirilmesi, bölgedeki üretim potansiyelinin hayata geçirilmesi planlandığını ifade etti. Şıldır, şunları kaydetti: "Yürütülen çalışmaların hijyenik koşullara uygun olması ve sağlık özelliklerinin kontrol altına almayı amaçlıyoruz. Besi hayvanlarına yönelik sağlıklı envanterle tutmak, soy kütüğü oluşturmak, kalite, kayıt, sağlık, çevre, tüketicinin korunması gibi hususlarda gerekli belgelendirmeyi sağlamak, hayvancılığı ve ilgili sanayi, sosyal ve ekonomik hedeflere ulaşmak üzere devletçe verilecek teşvik, kredi, sübvansiyon vb. uygulamaları etkili hale getirerek, sektörü geliştirmek ilkeleriyle hareket ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber