Üniversite yönetiminden söz alan öğrenciler eyleme son verdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencileri sınavlarda başarısız olmalarının ardından, hazırlık eğitimlerinin bir yıl uzatılmasını protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubu rektörlük binasını bastı. Öğrencilerin taleplerini dinleyen üniversite yönetimi, konunun üniversite senatosunda görüşüleceğini söyledi. Hazırlıkta sınıf tekrarı yapmak istemeyen öğrenciler, bunun için üniversite yönetiminden söz alınca eylemlerine son verdi.

Anadolu Üniversitesi'nde hazırlık okuyan öğrencilerin büyük bir kısmının sınıf tekrarı yapması üzerine, yaklaşık 10 gündür rektörlük önünde çadırda kalma eylemi yapan öğrenciler rektörlüğe yürüdü. Yaklaşık 300 kadar öğrenci, rektörlük binasını işgal etti. Grubun içinden 4 öğrenci üniversite yönetimi ile görüşürken, dışarıda arkadaşları sloganlarla sistemi protesto etti.

Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Cavcar ve Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak, öğrencilerin taleplerini dinlediklerini ve bunu senatoda dile getireceklerini söyledi.

YÖK tarafından açıklanan, öğrenciye bütünleme hakkının da geri geldiğini hatırlatan Genel Sekreter Mustafa Cavcar, ?Siz bu kapıları zorladığınız sırada YÖK'ten bütünleme ile ilgili yazı üniversitemize geldi. Böyle bir hakkınız da olmuş oldu. Sizin taleplerinizi yerine getireceğiz.? diye konuştu.

Öğrenciler, ikinci kez hazırlık okumamak için genel sekterlerden söz istedi. Üniversite yönetiminden bu sözü alan öğrenciler, rektörlük binasını boşalttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber