MEB'deki norm kadro düzenlemesindeki karmaşa...

Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro güncellemelerini okullara açmıştı. Sürenin yetersiz olduğunu gören MEB bir duyuru yayımlayarak süreci biraz uzatmıştır. Ancak yayımlanan duyuruda yer alan bir ifade Bakanlık merkez teşkilatının birbirinden haberdar olmadığını, birbirlerine soru dahi sormadığını göstermektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Norm Kadro Güncellemelerini okullara açmıştı. Sürenin yetersiz olduğunu gören MEB aşağıdaki duyuruyu yayımlayarak süreci biraz uzatmıştır.

Açıklama şöyle;

?Tüm Okul / Kurum Müdürlüklerinin Dikkatine

Norm Kadro Modülü 18-21 Haziran 2012 tarihleri arasında işlem yapılmak üzere, okul ve kurum müdürlükleri ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine açılmıştır.

Ancak, okul/kurumların dönüştürme işlemleri ve veri girişlerinin tamamlanamaması sebebiyle; MEBBİS veri tabanındaki Norm Kadro Modülü, işlem ve kontrol yapmak üzere 21-24 Haziran 2012 tarihleri arasında okul/kurum müdürlükleri ve ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerine, 21-25 Haziran 2012 tarihleri arasında ise il Millî Eğitim Müdürlüklerine eş zamanlı olarak açık tutulacaktır.

Bu süre içerisinde Talim ve Terbiye Kurulunca yeni haftalık ders dağılım çizelgelerinin yayınlanması halinde yeni duruma göre güncellemenin düzeltilmesi gerekmektedir.?

Bu cümleler bize MEB'de işlerin geçmişte olduğu gibi koordinasyon olmadan, herkes kafasına göre takılarak yürümeye devam ediyor.

İki yıl önce MEB'de herkes kendi kafasına göre takılıyor başlığıyla ele aldığımız durum aynen devam ediyor.

Bu yazıyla soruşturma dahi geçirdik ama olsun. Biz yine bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz.

Düşünün ki bakanlığın bir Genel Müdürlüğü ?Bu süre içerisinde Talim ve Terbiye Kurulunca yeni haftalık ders dağılım çizelgelerinin yayınlanması halinde yeni duruma göre güncellemenin düzeltilmesi gerekmektedir.?

Cümlesini kullanabiliyor. Yani bir genel müdürlük bakanlığın başka bir birimi olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığını arayıp ders çizelgelerini ne zaman yayımlayacaksınız diye soramıyor. Soruyorsa da cevap alamıyor. Hadi cevap alamadınız bari bu cümleyi yazıp kendi kendinizi ele vermeyiniz.

Aynı şekilde İl MEM'leri arayan İlçe yöneticileri yada okul yöneticileri çözemedikleri işlerde bakanlığa ulaşamıyorlar. Saatlerce aramalar konuşamamalar, görüşememeler? Daha da vahimi telefonu biri açarsa açan kişinin konu hakkında bilgi sahibi olmaması?

Geçen gün yaşanan bir muhabbet bu durumu özetler nitelikte: bir okul müdürü bir konu için İlçeyi arar, ilçe topu ile atar, ili arar, il topu bakanlığa atar. Konu da yazışma ile zaman kaybedilmemesini gerektirecek konu olunca bakanlık aranır. Çıkan memur(muhtemelen) sorulan soru için "müdür bir soru soruyor buna cevap verebilir misiniz" diye odadakilere soruyor. Cümleler şöyle: sen biliyor musun? Sen biliyor musun? Sen biliyor musun?... bu şekilde birkaç kişiye sorulur ve sonuç birisi telefonu alarak bu konuya ?. bakıyor denilir.

Aklın yolu bir:

Okulların İlkokul Ortaokul dönüşümü yapılmadan,

Haftalık ders çizelgeleri düzenlenmeden,

Anadolu liselerindeki kaosla ilgili açıklama yapılmadan yada düzeltilmeden

Norm kadro güncellenemez. Güncellenirse de sağlıklı olmaz. Bunu bir türlü anlatamadık.

İşte Norm Kadro güncellemesi yapılmadan da;

Öğretmen yer değiştirme işlemi ya da

İlk ataması yapılamaz?

Diyoruz.

Aklı yolu bir fakat bu birliği sağlamak tecrübe ister, bilgi ister? Hafızayı silerseniz işin içinden çıkmanız zor olur yaptığınız elinizde patlar. İşte o zaman bakanlığın bir birimi ile diğer birimi açıklamalarla birbirine top atar?

Tepedeki ne kadar donanımlı ne kadar bilgili ve ne kadar kararlı olursa olsun bütünü oluşturan parçaların sağlamlığı da önemlidir.

Şu anda bakanlıkta herkes açıklama yapmaktan, taşın altına elini sokmaktan korkuyor. Hata yapmaktan, görevlendirmesinin iptalinden yada başka nedenlerle korkuyor. Çünkü rotayı kimse bilmiyor. Rota önceden belirlenmemiş akıntıya göre belirleniyor. Bu da dümenin bir sağa bir sola dönmesine ve geminin yalpalanmasına yol açıyor. Genel Müdür çıkıyor diyor ki iki ayrı binası olan okullardan biri ortaokul diğeri ilkokul olacak ve iki müdür atanacak diyor elinde patlıyor. Diğer genel müdür taşra yönetmeliği hazır eli kulağında diyor el hangi kulakta belli değil. Hatta ve hatta kulak aranıyor?

Bizden bu kadar yorumu size kalmış?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber