Gurbetçi çift pasaport mağduru oldu

Eski pasaportları ile Almanya'dan Türkiye'ye gelen Yıldız çifti, yetkililerin pasaportlarını değiştirin uyarılarına uydu pasaportlarını değiştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çift yeni pasaportlarını alamadıkları için Almanya'ya dönemiyor.

Yıllık iznini kullanmak amacıyla, Almanya'dan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine gelen Hüseyin Yıldız adlı gurbetçi vatandaş tatilini Almanya'ya dönemiyor. Aldığı dönüş uçak biletleri geçersiz kalacak gurbetçinin de Almanya'ya belirlenen tarihte gidememesi durumunda, işini de kaybetmesi söz konusu olacak. Başına gelen ilginç olayı Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e de anlatan gurbetçi Hüseyin Yıldız, sorununa çare bulunmasını istedi.

?PASAPORTUM VERİLMEZSE İŞİMİZİ KAYBEDERİZ?

Yıllık iznini kullanmak üzere Şarköy'e eşi Fatma Yıldız (56) ile birlikte geldiğini söyleyen Hüseyin Yıldız (60) yaşadığı pasaport sıkıntısını, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e iletti.

Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini ifade eden Yıldız, ?Zamandan kazanmak, yeni pasaporttan yararlanmak için müracaatta bulunduk. Bize 15 gün içerisinde geleceği söylendi. İzin süresi içinde verileceği için kabul ettik. Ve dilekçemizi verdik. Geçerli olan pasaportlarımız da iptal edildi. 15 gün geçmesine rağmen pasaportumuzu alamadık. Bize, pasaportun daha geç bir sürede verileceği bize beyan edildi. Böyle bir durumda biz mağdur kalacağız. Mağduriyetimizi giderecek yetkili bir kişi karşımızda bulamadık. Almanya'ya dönmek için 8 günümüz var. Eğer bu süre içinde pasaportumuzu alamazsak, yurt dışına çıkamıyoruz. Aldığımız geri dönüş uçak biletleri yanacak. En önemlisi de eşimle birlikte işimizi kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Almanya'da 45 yıldır bulunuyorum, orada çalışıyoruz. Biz ne yapacağız, gece uyku uyuyamıyoruz, yetkilerden çare istiyoruz. Bizim en geç 2 Temmuz'da Almanya'da olmamız gerekiyor.? dedi.

Vali Zübeyir Kemelek ?Türkiye genelinde pasaport ile ilgili bir sorun var. Acil haller dışında pasaport verilemiyor. Pasaportları basan şirketle anlaşmazlık meydana geldi.? dedi.

Vali Kemelek, korumasına, Hüseyin Yıldız'ın kimlik bilgileriyle, telefonunun alınmasını ve sorununun çözülerek kendisine bildirilmesini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber