Arınç'tan Çankaya'ya ve YÖK'e sert eleştiri

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün bir basın toplantısıyla yasama yılını değerlendirdi. Hükümetle üniversiteler ve yargı organları arasında yaşanan tartışmalara ilişkin sert uyarılarda bulunan Arınç, şu mesajları verdi:

Sesi çok çıkanlar: Siyasi sorumluluğu olmayanların sesi daha çok çıkıyor. Bazı kişi ve kurumlar siyasetçinin, yani bedel ödeyenin yerine kendilerini koyup, ülkenin kaderinde etkin rol oynamak istiyor. Bu kesimler halk iradesinin tek temsil yeri Meclis'in yasama hakkına bile söz söyleme cesaretini gösteriyor. Siyaset kurumunun, siyasi sorumluluğu olmayan kurumlarca iş yapamaz hale getirilmesi kabul edilemez.

Partiler alet oluyor: Tartışmaların merkezinde başörtüsü, laiklik, YÖK, imam-hatipler, Kuran kursları ve benzeri konular var. Tartışmanın ana merkezi özgürlük. Özgürlüklerin sınırını Meclis belirler. Ama siyasi sorumluluğu olmayan çevreler, güçlerini ellerinde tutmak için gerilim yaratıyor, halkı korkutuyor. Bazı partilerimiz de buna alet oluyor.

Teziç'e anımsatma: YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 'Yasalar yargısal denetime tabi' diyor. Yargısal denetime tabi olmayanlar da var. Cumhurbaşkanı, Askeri Şûra ve HSYK gibi.

Baykal'a yanıt: Mani oluyor halimi takrire hicabım. Baykal'ın ham-hum sözcüklerini değerlendirmem ne yazık ki mümkün değil.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber