KOSGEB'den bayan girişimcilere pozitif ayrımcılık

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye İl Müdürü Danyal Peker, girişimcilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peker, özellikle bayan girişimcilere pozitif ayrımcılık uygulayarak, daha aktif olmaları için teşvik ettiklerini söyledi.

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından bayan üyelere yönelik ?KOSGEB'in Destekleri ve Bayan Girişimcilerin Karşılaştıkları Sorunlar' konulu çalıştay düzenlendi. OGİAD toplantı salonundaki çalıştaya KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Danyal Peker, KOBİ Uzmanı Mahfuz Çetin, OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul ve OGİAD'a üye iş kadınları katıldı.

OGİAD'a üye bayan girişimcilerin sorularını cevaplayan Peker, KOSGEB'in sadece para dağıtan bir kurum olarak görülmemesi gerektiğini, ancak Osmaniye'deki proje yazma oranının düşük olduğunu belirtti. Peker, girişimcileri, daha fazla proje yazmaya ve KOSGEB'e üye olmayan girişimcilerin de bir an önce üye olarak hibe ve desteklerden haberdar olmaları gerektiğini belirtti.

KOBİ Uzmanı Mahfuz Çetin ise KOSGEB'in Hibe ve Destekleri konulu sunumunda, 'Girişimcilik Kursu' alıp yeni iş kuracaklara 27 bin TL'ye kadar hibe verildiğini ifade etti. Çetin, mevcut işletmelerde marka tescili yapmak kaydıyla tanıtım, reklam, iş geliştirme, Arge-İnovasyona, yüzde 60'ı KOSGEB desteği olmak kaydıyla 150 bin TL'ye kadar destek verdiklerini söyledi.

Yurt dışı ticari iş gezisi desteği gibi bir çok konuda KOSGEB'in destekleri olduğunu da belirten Çetin, bayan girişimcilerin mutlaka KOSGEB'e gelerek detaylı bilgi almaları gerektiğini vurguladı.

OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul ise KOSGEB destekleri konusunda üyelerini bilgilendirme programlarına devam edeceklerini, ileriki dönemde yurt dışı ticari iş gezisi düzenleyeceklerini ifade etti. Kabul, Uygulamalı Girişimcilik Kursu açarak yeni girişimcilere eğitim desteği vereceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber